PERIŠ
Broj pregleda

Po četvrti put održana manifestacija ”Ne zaboravi svoje ognjište”

Kulturno-zabavna i turistička manifestacija ”Ne zaboravi svoje ognjište” održana je po četvrti put u selu Periš, na mestu zvanom ”Ostrc”.

Ne-zaboravi-svoje-ognjiste

Kao i proteklih, tako i ove godine manifestacija je okupila veliki broj žitelja ovog, ali i ostalih okolnih sela, te je na taj način po četvrti put ostvaren cilj organizovanja ”Ne zaboravi svoje ognjište” i povratak rođenih Perišanaca u rodno selo.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Jelena Trifunović, a prisutne je pozdravio narodni poslanik Milija Miletić.

Drago mi je da su ljudi u selima organizovani i da pokušavaju da na bilo koji način ožive selo. Pozivam vas da uzmete učešće u manifestacijama koje nas očekuju narednih meseci, među kojima je najveća ”Belmužijada”, poručila je predsednica opštine Jelena Trifunović.

J.T.-Peris

Ove godine novina u organizaciji je takmičenje u kucanju Uskršnjim jajima, kao i izlaganje suvenira i prodaja na štandovima.

Publici su se predstavili članovi KUD “Svrljig“ predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Svaka čast za izlaganje suvenira i njihova prodaja na štandovima. To je pravi put za one koji su dobri u toj proizvodnji i plasmanu, a kroz borbu na tržištu kao što su ovakve manifestacije iskristalizovaće se oni najbolji za ovogodišnju jubilarnu Belmužijadu. Živeo Svrljig!!!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *