PERIŠ

Po četvrti put održana manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“

Broj pregleda

Kulturno-zabavna i turistička manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“ održana je po četvrti put u selu Periš, na mestu zvanom “Ostrc“.

Ne-zaboravi-svoje-ognjiste

Kao i proteklih, tako i ove godine manifestacija je okupila veliki broj žitelja ovog, ali i ostalih okolnih sela, te je na taj način po četvrti put ostvaren cilj organizovanja “Ne zaboravi svoje ognjište“ i povratak rođenih Perišanaca u rodno selo.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Jelena Trifunović, a prisutne je pozdravio narodni poslanik Milija Miletić.

Drago mi je da su ljudi u selima organizovani i da pokušavaju da na bilo koji način ožive selo. Pozivam vas da uzmete učešće u manifestacijama koje nas očekuju narednih meseci, među kojima je najveća “Belmužijada“, poručila je predsednica opštine Jelena Trifunović.

J.T.-Peris

Ove godine novina u organizaciji je takmičenje u kucanju Uskršnjim jajima, kao i izlaganje suvenira i prodaja na štandovima.

Publici su se predstavili članovi KUD “Svrljig“ predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije.

Pročitajte i

Ilustracija, struja, foto: Svrljiške novine

I danas selo Periš bez struje do 13h

Selo Periš ostaće bez struje od 9 do 13h zbog radova na seči rastinja oko niskonaponske mreže, saopšteno je iz Elektrodistribucije Svrljig.  Takođe, rečeno nam

Struja, ilustracija, foto: Redakcija

Periš i Burdimo bez struje

Kako je najavljeno iz Elektrodistribucije Svrljig selo Periš ostaće bez struje sve do 13h zbog radova na seči rastinja oko niskonaponske mreže.  Takođe, selo Burdimo,

Ilustracija, foto: Svrljiške novine

Selo Periš bez struje od 8 do 13 časova

Zbog radova na seči rastinja ispod niskonaponske mreže, selo Periš biće bez struje u periodu od 8 do 13 časova, saopšteno je iz Elektrodistribucije.  Takođe,

Pandilaro, foto: Svrljiške novine

Zašto je Pandiralo tako posebno?

Ukoliko se uputite ka Staroj planini, odnosno Babinom zubu, nikako ne zaboravite da obiđete neviđenu lepotu svrljiške opštine kroz koju morate proći ukoliko se odlučite

1 Komentar

  • Svaka čast za izlaganje suvenira i njihova prodaja na štandovima. To je pravi put za one koji su dobri u toj proizvodnji i plasmanu, a kroz borbu na tržištu kao što su ovakve manifestacije iskristalizovaće se oni najbolji za ovogodišnju jubilarnu Belmužijadu. Živeo Svrljig!!!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *