Po četvrti put održana manifestacija ”Ne zaboravi svoje ognjište”

PERIŠ

Kulturno-zabavna i turistička manifestacija ”Ne zaboravi svoje ognjište” održana je po četvrti put u selu Periš, na mestu zvanom ”Ostrc”.

Ne-zaboravi-svoje-ognjiste

Kao i proteklih, tako i ove godine manifestacija je okupila veliki broj žitelja ovog, ali i ostalih okolnih sela, te je na taj način po četvrti put ostvaren cilj organizovanja ”Ne zaboravi svoje ognjište” i povratak rođenih Perišanaca u rodno selo.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Jelena Trifunović, a prisutne je pozdravio narodni poslanik Milija Miletić.

Drago mi je da su ljudi u selima organizovani i da pokušavaju da na bilo koji način ožive selo. Pozivam vas da uzmete učešće u manifestacijama koje nas očekuju narednih meseci, među kojima je najveća ”Belmužijada”, poručila je predsednica opštine Jelena Trifunović.

J.T.-Peris

Ove godine novina u organizaciji je takmičenje u kucanju Uskršnjim jajima, kao i izlaganje suvenira i prodaja na štandovima.

Publici su se predstavili članovi KUD “Svrljig“ predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije.

Povezano

1 Komentari

  • Svaka čast za izlaganje suvenira i njihova prodaja na štandovima. To je pravi put za one koji su dobri u toj proizvodnji i plasmanu, a kroz borbu na tržištu kao što su ovakve manifestacije iskristalizovaće se oni najbolji za ovogodišnju jubilarnu Belmužijadu. Živeo Svrljig!!!

Komentar

Your email address will not be published.