POMOĆ STOČARIMA

Podeljene muzilice u okviru projekta “Exchange 4“

Broj pregleda

U okviru projekta “Exchange 4“, koji je finansiran od strane Evropske unije, danas je u sali Skupštine opštine Svrljig podeljeno šezdesetak muzilica stočarima svrljiškog kraja. Podeli su prisustvovali predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, narodni poslanik Milija Miletić i direktor ZZ “Svrljižanka“ Marko Mladenović.

EXCHANGE-4Ovim je završena poslednja aktivnost ovog projekta čiji je nosilac opština Svrljig a partner zemljoradnička zadruga “Svrljižanka“.

Vredno je istaći da su na Projketu partneri i niške gradske opštine Niška Banja i Crveni Krst.

Stocari
Predsednica opštine Svrljig pozdravila je okupljene poljoprivrednike i poručila da će opština Svrljig, kao i do sada, u narednom periodu pomoći razvoju poljoprivrede jer je to prava ekonomsko-razvojna šansa Opštine.

Stočar Dragan Radonjić iz sela Prekonoga ističe se u svrljiškom kraju po broju grla stoke. Radonjić čuva 13 krava i tri junice i važi za uglednog domaćina u selu.

muzilica

On ističe da se od stočarstva može solidno živeti i da samo od tog posla odgaja porodicu i svoja tri deteta.

Radonjić dodaje da će nastaviti da ulaže u stočarstvo.

Pročitajte i

2 Komentar

  • Podrska direktoru i opstinskom rukovodstvu. Vidi se da je poljoprivreda na prvom mestu. A od poljoprivrede i od poljoprivrednih penzija prehranjujemo porodice,skolujemo decu itd.
    Podrska i Miliji Mileticu.

  • Svaka čast što podržavate priču vezanu za stočarstvo.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *