SASTANAK U MINISTARSTVU TURIZMA

Turizam kao okosnica privrednog rasta

Ukupan broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić juče se sastao sa Renatom Pindžo – pomoćnicom ministra turizma, trgovine i telekomunikacije, zaduženom za turizam.

Miletic-i-Pindzo

Čvršća saradnja između lokalne samouprave i Minsitarstva u razvoju turizma, konkretno lovnog i seoskog bila je tema sastanka Miletića i Pindžove.

Svrljig je mesto koje zaista ima šta da prikaže turistima. Imamo velike i poznate pećine, arheološka nalazišta – važna za ovaj deo Srbije, izvore lekovite vode, sela koja mogu da ponude zaista ugodan boravak svim turistima, poručio je Miletić i dodao da će u ovoj godini Svrljigu biti prioritet privlačenje inostranih turista.

Pindžova je ocenila da Svrljig ima dobar geografski položaj, te da je neophodno maksimalno iskoristiti putnu vezu Svrljiga i Stare Planine.

Miletić je napomenuo da bi Ministarstvo trebalo pomoći i u procesu poboljšanja putne infrastrukture saobraćajnice koja prolazi kroz Svrljig i vodi do najatraktivnije turističke destinacije u ovom delu zemlje – Babin zub (Stara Planina).

Sem što moramo raditi na uređenju puta, moramo brinuti i o postavljanju dodatnih saobraćajnih znakova, signalizacija i turističkih tabli, rekao je Miletić i predložio da predstavnici ministarstva u što skorijem periodu posete Svrljig.

6 Responses

 1. Nista bez nasega poslanika. Milijo da si ziv i zdrav jos sto godine i da zastupas nasi interesi i interesi prostih ljudi. Ti si nasa dika.

 2. Oj Milijo nasa diko mlada
  Ne idi iz Svrljiga grada,

  U Svrljig nam donesi radost
  i vrati ovom mestu izgubljenu mladost,

  Oj Milijo poslanice seljacki
  brani nase muke u Skupstini junacki,

  Od kako si poslanik za Svrljig svi znaju
  Svrljizani ti radosni pesmu pevaju,

  Oj Milijo nasa diko
  neda tebe iz Svrljiga niko,

  Voli te i staro i mlado
  Oj Milijo nasa nado..

 3. Mogućnosti u turizmu postoje, kao i u proizvodnji hrane i zanatskim radnjama. Problem je nemotivisanost mladih. Po celi dan i noć su u kladionici.

 4. Svrljig ima sansu koju ne sme da ispusti. Ima poslanika ima dobru geografsku lokaciju ima pomoc od svih strana, pa kad ako ne sad?!?
  Probudite se Ljudi!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *