SAOBRAĆAJ
Broj pregleda

AMSS: Saobraćaj otežan, ali bez većih zastoja

amssAutomoto savez Srbije saopštio je večeras da se saobraćaj na putevima u Srbiji obavlja otežano zbog smanjene vidljivosti, ali bez većih zastoja, i apelovao na vozače da zbog vlažnih kolovoza i poledice na određenim deonicama budu oprezni i smanje brzinu.

Kako se navodi u saopštenju, juče su na putevima u Srbiji evidentirane 84 saobraćajne nezgode u kojima je 34 osoba povređeno, a samo u Beogradu dogodilo se 38 nezgoda i povređeno je deset osoba.

Prema podacima granične policije, trenutna zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila su do 30 minuta.

AMS S podseća da su od 1. novembra do 1. aprila vozači dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika na vozilima, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, kao i da je van naseljenog mesta obavezno posedovanje lanaca.

Na pojedinim putnim pravcima, među kojima su putni pravac Mionica-Bredže-Divčibare-Kaona, Jošanička Banja-Kopaonik, Drenska klisura-Grčak-Aleksandrovac-Kruševac, na snazi je zabrana za šlepere i kamione.

Na deonicama na kojima su započeti radovi, navodi se u saopštenju, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

(Info: Blic; foto: Srbija Danas)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *