Search
Close this search box.
PUSTA OBEĆANJA
Broj pregleda

Ništa i nigde od obećanog puta

Podeli sa prijateljima:

Radove na rekonstrukciji regionalnog puta od Svrljiga preko Kalne do Babinog zuba, u okviru planiranog razvoja infrastrukture Republike Srbije, 2011. godine otvorila je tadašnja ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović.

bruka

Od tada, do dana današnjeg izvršena je samo rekonstrukcija puta od A.D. Pobeda do sela Crnoljevica, odnosno nešto malo manje od pet kilometara.

Inače, do Babinog zuba od Svrljiga ima tačno 60 kilometara, i iz toga možemo zaključiti da je ostalo nešto više od 55 kilometara obećane rekonstrukcije regionalnog puta.

Ujedno, preko Svrljiga je znatno manja udaljenost do Babinog zuba u odnosu ukoliko bi ste se odlučili da idete preko Knjaževca, koji je udaljen od Svrljiga oko 30 km.

Put-Babin-zub

Podsetimo se šta je Kalanovićeva u to vreme govorila o ovoj saobraćajnici.

Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Ministarka Kalanović je rekla da je reč o putu u dužini od oko 50 kilometara, čija će rekonstrukcija značajno doprineti ekonomskom i turističkom razvoju istočne Srbije. Ona je kazala da je ovaj projekat velika razvojna šansa za taj deo Srbije, koji je jedan od najlepših delova naše zemlje, ali, kako je navela, nije dovoljno iskorišćena, prenosi Kurir.

Želimo da podignemo atraktivnost Stare planine kao turističkog i skijaškog centra, ali to nije moguće bez razvoja infrastrukture, rekla je Kalanovićeva novinarima. Ona je, takođe, istakla da je rekonstrukcija tog puta veoma važna i za privlačenje velikih investitora.

Vredno je istaći da bi završetak rekonstrukcije dela regionalnog puta R243 znatno doprineo ekonomskom osnaživanju Svrljiga i stavio bi ga u red potencijalnih turističkih destinacija.

Danas na putu prema Babinom zubu- Foto: Šlep služba Maki
Danas na putu prema Babinom zubu- Foto: Šlep služba Maki

Da li će ova vlast prepoznati prave vrednosti jugoistočne Srbije i nastaviti sa gradnjom, ostaje nam da vidimo.

3 Komentara

  1. Rodoljub
    Bilo bi dobro da se narodni poslanik Milija maksimalno angazule uvladi Srbije kako bi ovaj put usao u program vlade za rekonstrukciju u 2016 godinu

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano