Search
Close this search box.
KUD ''SVRLJIG'' IZNENADIO ORGANIZATORE?!
Broj pregleda

BF: Sakupljeno oko 41.000 dinara

Podeli sa prijateljima:

Do sada je na ”Božićnom festivalu” sakupljeno oko 41.000 dinara. Na humanitarnoj licitaciji radova sakupljeno je oko 24.000 dinara, na koncertu u kafeu Tref od propusnica sakupljeno je blizu 17.000 dinara. Jedino od koncerta KUD ”Svrljig” na račun organizatora nije uplaćeno ništa.

BF-2014-2015

Precizni podaci o sakupljenom novcu uz skenirane priznanice se očekuju do završne konferencije, obaveštavaju organizatori koji su po njihovim rečima neprijatno iznenađeni od strane KUD “Svrljig”, koje je odbilo da novac od ulaznica udeli u humanitarne svrhe.

Na koncertu je bilo negde oko 150 ljudi, što znači da je uz ulaz od 100 dinara, sakupljeno negde oko 15.000 dinara. Na svakom Božićnom festivalu do sada KUD “Svrljig”, a nekada Škola folkora je održavala svoj godišnji koncert u sklopu Božićnog festivala i sav prihod od prodatih ulaznica je išao u humanitarne svrhe. U najavi za Božićni festival i ove godine naglašeno je da sav prihod od Festivala ide u humanitarne svrhe, ali je nakon završetka koncerta KUD “Svrljig” odbilo da novac da organizatorima, uz obrazloženje da društvo ima svoje izdatke i da mora da pokrije troškove. To je bilo njihovo pravo i organizatori nisu mogli da idu protiv te odluke, kaže Stefan Jovanović jedan od organizatora Festivala.

Duško Živanović koreograf i predsednik UO KUD ”Svrljig” ističe da dogovora pre početka Festivala o uplaćivanju sredstava u humanitarne svrhe nije ni bilo, te je sav prikupljen novac uplaćen na račun KUD-a.

Pre Festivala se nismo dogovarali niti sam znao da je Festival humanitarnog karaktera, a nisam bio ni u organizacionom odboru da bi preciznije bio upoznat, kaže Živanović.

Po rečima koreografa, KUD ”Svrljig” se finansira isključivo od članarina i donacija.

Inače, organizatori kažu da je pravo KUD-a da zadrži sav prikupljen novac, ali da to nije baš pristojan gest u ovom trenutku.

4 Komentara

  1. Tendenciozno napisan tekst. Godišnji koncert stariji je od Festivala. Folklor nema obavezu da donira. Naročito kada je Festival ovako krajnje….smešan

  2. Božićni festival je lepo zamišljen i naravno da učestvuju oni koji mogu doneti određenu sumu novca. Jedan od najpoznatijih je i KUD Svrljig na čelu sa Živanovićem.
    Ovakvu instituciju ne treba prozivati javno jer pouzdano tvrdim da je KUD i sam Živanović doprineo velikom broju donacija a pri tom ni članovi ni sam Duško ne da nisu dobili makar sokove i sendviče, već je se sam snalazio da svojim članovim obezbedi grejanje za probe, ponovo za dobrotvorni nastup.
    Meni prostaje da Vama, članovima KUD Svrljig i Vama gospodine Živanoviću zahvalim uz duboki naklon, HVALA!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano