Search
Close this search box.
KUD ''SVRLJIG'' IZNENADIO ORGANIZATORE?!
Broj pregleda

BF: Sakupljeno oko 41.000 dinara

Podeli sa prijateljima:

Do sada je na ”Božićnom festivalu” sakupljeno oko 41.000 dinara. Na humanitarnoj licitaciji radova sakupljeno je oko 24.000 dinara, na koncertu u kafeu Tref od propusnica sakupljeno je blizu 17.000 dinara. Jedino od koncerta KUD ”Svrljig” na račun organizatora nije uplaćeno ništa.

BF-2014-2015

Precizni podaci o sakupljenom novcu uz skenirane priznanice se očekuju do završne konferencije, obaveštavaju organizatori koji su po njihovim rečima neprijatno iznenađeni od strane KUD “Svrljig”, koje je odbilo da novac od ulaznica udeli u humanitarne svrhe.

Na koncertu je bilo negde oko 150 ljudi, što znači da je uz ulaz od 100 dinara, sakupljeno negde oko 15.000 dinara. Na svakom Božićnom festivalu do sada KUD “Svrljig”, a nekada Škola folkora je održavala svoj godišnji koncert u sklopu Božićnog festivala i sav prihod od prodatih ulaznica je išao u humanitarne svrhe. U najavi za Božićni festival i ove godine naglašeno je da sav prihod od Festivala ide u humanitarne svrhe, ali je nakon završetka koncerta KUD “Svrljig” odbilo da novac da organizatorima, uz obrazloženje da društvo ima svoje izdatke i da mora da pokrije troškove. To je bilo njihovo pravo i organizatori nisu mogli da idu protiv te odluke, kaže Stefan Jovanović jedan od organizatora Festivala.

Duško Živanović koreograf i predsednik UO KUD ”Svrljig” ističe da dogovora pre početka Festivala o uplaćivanju sredstava u humanitarne svrhe nije ni bilo, te je sav prikupljen novac uplaćen na račun KUD-a.

Pre Festivala se nismo dogovarali niti sam znao da je Festival humanitarnog karaktera, a nisam bio ni u organizacionom odboru da bi preciznije bio upoznat, kaže Živanović.

Po rečima koreografa, KUD ”Svrljig” se finansira isključivo od članarina i donacija.

Inače, organizatori kažu da je pravo KUD-a da zadrži sav prikupljen novac, ali da to nije baš pristojan gest u ovom trenutku.

4 Responses

  1. Tendenciozno napisan tekst. Godišnji koncert stariji je od Festivala. Folklor nema obavezu da donira. Naročito kada je Festival ovako krajnje….smešan

  2. Božićni festival je lepo zamišljen i naravno da učestvuju oni koji mogu doneti određenu sumu novca. Jedan od najpoznatijih je i KUD Svrljig na čelu sa Živanovićem.
    Ovakvu instituciju ne treba prozivati javno jer pouzdano tvrdim da je KUD i sam Živanović doprineo velikom broju donacija a pri tom ni članovi ni sam Duško ne da nisu dobili makar sokove i sendviče, već je se sam snalazio da svojim članovim obezbedi grejanje za probe, ponovo za dobrotvorni nastup.
    Meni prostaje da Vama, članovima KUD Svrljig i Vama gospodine Živanoviću zahvalim uz duboki naklon, HVALA!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano