Search
Close this search box.
CENTAR ZA KULTURU
Broj pregleda

Koncert KUD “Veterejka” iz Rusije

Podeli sa prijateljima:

Početkom decembra u sali Centra za turizam, kulturu i sport održano je veče Srpsko-Ruskog prijateljstva, u okviru kojeg je priređen koncert KUD “Veterejka” iz grada Frjazina u Ruskoj federaciji i domaćeg KUD ”Svrljig”.

Rusi
U zajedničkom nastupu igara i pesama prikazana je bliskost ne samo na kulturnom nivou već se očekuje i saradnja u drugim oblastima. Na samom kraju spektakla salom je odjekivala srpska pesma Tamo daleko, u izvođenju Članova Veterejke.

Blagodarnica

Inače, predstavnike KUD ”Veterjka” u sali SO Svrljig ugostili su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, zamenica predsednika SO Svrljig Dragica Ristić i pomoćnik predsednice Marko Mladenović.

Tom prilikom gostima su uručeni prigodni pokloni i Blagodarnica opštine.

Jedan komentar

  1. Ovakvih nastupa nikad dosta pa pozivam opštinsko rukovodstvo Svrljiga da ovom ruskom KUD bude domaćin na ovogodišnjoj Belmužijadi, odnosno da pomogne njihov nastup na Janijadi i sličnim manifestacijama širom ove opštine. Naravno da su Susreti sela baš odlična prilika da se ovaj KUD iz Rusije predstavi i treba razmisliti o svakoj mogućoj prilici kada one mogu nastupiti, tako da se ove svrljiške manifestacije internacionalizuju. Kada govorimo o saradnji sa Ruskom Federacijom, ovo je odličan trenutak da se dalje razvija saradnja, posebno kada se ima u vidu da se sankcijama steže i usložnjava život u toj zemlji a oni kod nas toga nemaju, već naprotiv, osećamo ih kao bratski narod. Ovo je prilika da se preduzetnici iz Svrljiga organizuju, zajedno sa Udruženjima voćara i Udruženjima pčelara ove opštine pa da se napravi organizovani nastup u navedenom ruskom gradu, tokom ove godine, odnosno da se ova svrljiška udurženja postave kao domaćini sličnima iz Ruske Federacije. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano