Search
Close this search box.
CENTAR ZA KULTURU
Broj pregleda

Koncert KUD “Veterejka” iz Rusije

Podeli sa prijateljima:

Početkom decembra u sali Centra za turizam, kulturu i sport održano je veče Srpsko-Ruskog prijateljstva, u okviru kojeg je priređen koncert KUD “Veterejka” iz grada Frjazina u Ruskoj federaciji i domaćeg KUD ”Svrljig”.

Rusi
U zajedničkom nastupu igara i pesama prikazana je bliskost ne samo na kulturnom nivou već se očekuje i saradnja u drugim oblastima. Na samom kraju spektakla salom je odjekivala srpska pesma Tamo daleko, u izvođenju Članova Veterejke.

Blagodarnica

Inače, predstavnike KUD ”Veterjka” u sali SO Svrljig ugostili su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, zamenica predsednika SO Svrljig Dragica Ristić i pomoćnik predsednice Marko Mladenović.

Tom prilikom gostima su uručeni prigodni pokloni i Blagodarnica opštine.

Jedan komentar

  1. Ovakvih nastupa nikad dosta pa pozivam opštinsko rukovodstvo Svrljiga da ovom ruskom KUD bude domaćin na ovogodišnjoj Belmužijadi, odnosno da pomogne njihov nastup na Janijadi i sličnim manifestacijama širom ove opštine. Naravno da su Susreti sela baš odlična prilika da se ovaj KUD iz Rusije predstavi i treba razmisliti o svakoj mogućoj prilici kada one mogu nastupiti, tako da se ove svrljiške manifestacije internacionalizuju. Kada govorimo o saradnji sa Ruskom Federacijom, ovo je odličan trenutak da se dalje razvija saradnja, posebno kada se ima u vidu da se sankcijama steže i usložnjava život u toj zemlji a oni kod nas toga nemaju, već naprotiv, osećamo ih kao bratski narod. Ovo je prilika da se preduzetnici iz Svrljiga organizuju, zajedno sa Udruženjima voćara i Udruženjima pčelara ove opštine pa da se napravi organizovani nastup u navedenom ruskom gradu, tokom ove godine, odnosno da se ova svrljiška udurženja postave kao domaćini sličnima iz Ruske Federacije. Živeo Svrljig!!!!.

Ekstra testera komerc

NAJNOVIJE NA PORTALU

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

Praznik

Danas je Sretenje Gospodnje

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano