Search
Close this search box.
STIPENDIRANJE
Broj pregleda

Studenti potpisali ugovore

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig u predhodnom periodu raspisala je konkurs za dodelu stipendija studentima završnih godina studija na fakultetima sa teritorije opštine Svrljig.

stipendisti

Tim povodom danas u sali SO Svrljig predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i dvadeset studenata potpisali su ugovore o stipendiranju.

Trudimo se da, najpre kroz program stručne prakse, svim studentima omogućimo da se na period od godinu dana dodatno obuče i steknu praksu koja će znatno pomoći u daljem zapošljavanju, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Studenti-sa-predsednicom

Inače, vredno je istaći da iz godine u godinu broj studenata u Svrljigu ne opada.

One Response

  1. Stvarno je vredno istaći da broj studenata u Svrljigu, iz godine u godinu, ne opada. Ipak kako nezaustavljivo pada broj stanovnika opštine Svrljig, a sa druge strane nedostaje radne snage – na šta se žale direktori javnih ustanova i preduzeća ove opštine – postavlja se pitanje gde odlaze ti mladi što odu na studije iz Svrljiga. Narodnom poslaniku M. Miletiću i čitavom menadžmentu opštineske uprave stoji kao otvoreno pitanje šta još mogu da učine kako bi stvorili poslovno okruženje da se mladi Svrljižani vrate posle studija na teritoriju ove opštine i zaposle se, na održivim radnim mestima. Smatram da je dalji razvoj usmeren na ulaganje u delatnosti koje već dobijaju potvrde na sajmovima i takmičenjima nacionalnog nivoa, ali kao opština pored velikog centra kao što je Niš, mora se raditi na pružanju usluga. Eto izazova za mlade koji su sada na studijama, a podržava iz opština Svljig, da promišljaju gde se sve može napraviti posao. Izgleda šašavo razmišljanje, ali može da se rodi neka inovativna ideja upravo u glavama tih mladih ljudi. Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano