TEŠKA SITUACIJA
Broj pregleda

Ministar odbrane Bratislav Gašić u Svrljigu

Ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas u Svrljigu sa predsednicom opštine Svrljig Jelenom Trifunović i narodnim poslanikom Milijom Miletićem o aktuelnim problemima svrljiških sela koja su danima bez struje.

Gasic

Situacija u svrljiškim selima, u kojima je na snazi vanredna situacija, i dalje je teška, ali znatno bolja nego što je bila. Sve snage usmerili smo na osposobljavanje i postavljanje palih stubova, monteri rade danonoćno, ekipe JKSP ”Svrljig” i Direkcije su na terenu, radnici opštine su mobilni, tako da očekujemo brz oporavak elektromreže i normalizaciju stanja, rekla je Jelena Trifunović.

Jelena-Trifunovic-i-Bratislav-Gasic

Ona dodaje da vojska zaista pomaže u ugroženim selima i da se svi poslovi znatno brže odvijaju.

Zahvalni smo pripradnicima Vojske Srbije koji su sa nama od jutra do mraka, poručila je Trifunovićeva.

Ministar odbrane Bratislav Gašić istakao je da je Vojska Srbije uvek uz svoj narod kada je najteže.

Vojska Srbije ostaće na teritoriji svrljiške opštine narednih nedelju dana zajedno sa radnicima Elektrodistribucije, ali pre svega na zdravstvenom zbrinjavanju stanovnika sela. Pomažemo i sa našim inženjerskim mašinama sa velikim brojem vojnika na postavljanju novih stubova, poručio je Gašić.

Gasic-i-Miletic

Milija Miletić narodni poslanik u Skupštini republike Srbije kaže da je Svrljigu neophodna pomoć za oporavak, ali i pomoć u upošljavanju ljudstva koji trebaju biti angažovani pogotovu u vanrednim situacijama, jer skoro sve ustanove i preduzeća imaju manjak radnika, pogotovu u zdravstvu.

Sastanak

Svrljig je ponovo posetio direktor ”Jugoistoka” Darko Bulatović koji kaže da će u toku današnjeg dana ili sutra ujutru sva sela uspeti da budu povezana električnom energijom.

Gasic-Bulatovic

Možemo oceniti da je dobar posao urađen za ovih desetak dana. Desetine kilometara desetokilovatnih dalekovoda su pale. Uspeli smo da izgradimo niskonaponske mreže u nekoliko sela tako da ćemo njih priključiti na agregate do okončanja radova, rekao je Darko Bulatović, direktor PD Jugoistok.

Nakon sastanka u Svrljigu ministar je obišao sela Krentu i Mučibabu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *