Search
Close this search box.
ČETIRI DOKAZA
Broj pregleda

Evo zašto će 2015. biti najteža godina još od devedesetih

Podeli sa prijateljima:

Dolaze teška i oskudna vremena – to je opšta ocena kada se govori o onome što građane Srbije čeka u 2015. godini. Dodatni pad standarda i gubitak posla su najizvesniji scenariji u narednih godinu dana, pišu 24 sata.

421080_briga03rasfoto-nebojsa-markovic_f

Ekonomista Ljubomir Madžar za “24 sata” kaže da će na kvalitet života uticati pad vrednosti dinara u odnosu na evro i smanjenje plate i penzije. U prevodu, veće rate za kredit i manje mesa na trpezi.

Evro

U godini pred nama očekuje se dalji pad vrednosti domaće valute, koji će za sobom povući pre svega rast cena i pad kupovne moći. Očekivani prosek vrednosti dinara u odnosu na evro je 121 dinar. Ovakva situacija će najviše pogoditi one koji su se zadužili u devizama.

Plate

Za zaposlene u javnom sektoru, kao i za penzionere, nema nedoumica oko visine zarada. Njihova sudbina je već rešena u ovoj godini. Smanjenje plata za 10 odsto ostaće na snazi i u 2015. Tako će, na primer, svi koji su primali 40.000 dinara, tokom cele sledeće godine dobijati 4.000 manje.

Kupovna moć

Ova godina nije donela veliku inflaciju koja sa sobom nosi i rast cena. U 2015. zaposleni u javnom sektoru i penzioneri ulaze, međutim, sa manjim primanjima, što će se svakako odraziti na kupovnu moć.

Otpuštanja

Budžetom za 2015. Vlada Srbije planira da smanji izdvajanja za zarade u javnom sektoru i to racionalizacijom broja zaposlenih. Prema našoj računici, bez posla bi trebalo da ostane oko 7.000 ljudi.

(Blic)

One Response

  1. Upravu g.LJUBOMIRE to si upravu za sve to je kriva vladajuca garnitura na čelo s SNS i A.Vučica zato su gradjani republike Srbije dali glas zasmanjene plata penzija evro u 120 din sve poskupelo itd itd SRPSKA RADIKALNA STRANKA poziva sve nezadovoljne gradjane Srbije,penzionere ,prosvetare,privatnike,političke stranke ,i ostale nezadovoljne da oteramo na istorisko smetliste u istoriju SNS i A.VUCICA i T.NIKOLICA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

Svaka čast

Dobre sportske vesti iz Svrljiga: Škola fudbala “Aca Menta” na vrhu Fair Play lige

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano