25. TORTIJADA
Broj pregleda

Svrljiška torta 10-ta na takmičenju za ”Naj tortu”

Među 300 učesnika u pravljenju torti na takmičenju za ”Naj tortu” koja je ovog meseca održana u Beogradu u Delta sitiju, svrljiška torta Sanele Mihajlović zauzela je 10. mesto.

Svrljiške učesnice sa predsednicom opštine Svrljig
Svrljiške učesnice sa predsednicom opštine Svrljig

I ove godine devetog novembra održana je 25-ta tortijada u Beogradu.

10. Mesto
10. Mesto

Manifestacija je održana u tržnom centaru ”Delta siti” u kome je bio veliki broj posetilaca koji su mogli da uživaju u veoma lepim i maštovitim tortama. Manifestaciju je organizovao Humanitarni fond “Večernjih novosti”, i ona je namenjena lečenju i prosperitetu naše dece. Ovo je jubilarna, 25. tortijada u kojoj je učestvovalo 300 izlagača iz Srbije i regiona.

Još lepih torti iz Svrljiga
Još lepih torti iz Svrljiga

Žiri je imao težak zadatak da od 300 torti izabere one najlepše. Tako se svrljiška torta našla među 25 nagrađenih, na desetom mestu, što je još jedan uspeh svrljiških domaćica na ovom takmičenju.

Predsednica sa učesnicima
Predsednica sa učesnicima

U pravljenju torta učestvovale su Sanela Mihajlović, Tatjana Videnović i Ina Antić.

Štandove svrljiških domaćica obišla je i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Ona je najavila da bi sledeća manifestacija ”Toritijada” mogla biti organizovana baš u Svrljigu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Razmišljanje da Tortijada bude organizovana u Svrljigu je sasvim OK. Pošto je zavidne rezultate videla lično predsednica opštine Jelena Trifunović, na njoj je da se angažuje kako bi Centar za turizam, kulturu i sport, pokrenuo pripremu projektnog predloga za Tortijadu. Pošto ima iskustvo u organizaciji Belmužijade, a ima i Janijadu kao primer dobre prakse, eto predsednici Jeleni i njenom pomoćniku Marku izazova da naprave projektni predlog za Tortijadu. Žene koje već osvajaju dobra mesta na takmičenjima torti moraju biti u timu koji izradjuje projektni predlog. Takodje, kako bi bili u budućnosti dobri izradjivači projektnih predloga, trebalo bi sve one koji su se najbolje pokazali na obuci Aleksandra Price iz Asocijacije DUGA, da uključe u taj tim za projekat Tortijada u Svrljigu. Evo još jednog konkretnog izazova za opštinsku čelnicu i njene najbliže saradnike, gde se može očekivati stvaranje uslova za zapošljavanje mladih i starih žena na izradi i plasmanu torti iz Svrljiga. Živeo Svrljig!!!!!.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *