Search
Close this search box.
POSAO
Broj pregleda

Manjak radnika najveći problem

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća i ustanova.

Direktori

Kao i na predhodnim sastancima i na današnjem najviše polemike vođeno je oko problema kadrovskih rešenja, odnosno nedostataka radnika u skoro svim preduzećima i ustanovama.

Najveće probleme sa manjkom radne i stručne radne snage imaju Dom zdravlja i Predškolska ustanova ”Poletarac”, a u stopu ih prate Centar za turizam, kulturu i sport i JKSP ”Svrljig”.

Zoran Gavrilović, prvi čovek Centra za turizam, kulturu i sport, kaže da ustanova koja pokriva četiri oblasti sa trenutnim brojem upošljenih radnika teško funkcioniše.

Dir

Nedovoljan broj radnika je problem sa kojim se ova ustanova susreće već duže vreme i u buduće će sve teže i teže funkcionisati ukoliko se nešto konkretno ne promeni, kaže Gavrilović.

Predsednica opštine kaže da su PU ”Poletarac” i Dom zdravlja u ovom slučaju prioriteti što se tiče upošljavanja novih radnika, ali dodaje da će lokalna samouprava uzajamno, uz saglasnosti nadležnih ministarstava, raditi na rešavanju kadrovskih problema i u drugim ustanovama i preduzećima.

U nastavku sastanka mogle su se čuti i lepe vesti, kao što je izgradnja trotoara u ulici Vase Albanca koja će početi sredinom ovog meseca, od Gradskog parka ka Tržnom centru kod zelene pijace, te završetak prve i druge i početak treće faze na kupališnom kompleksu na SC ”Pastirište”, kao i asfaltiranje nekoliko ulica u Svrljigu.

Na kraju sastanka predsednica Trifunović je insistirala da se JKSP ”Svrljig” više angažuje oko uređenja gradskog naselja i da poslove čišćenja ulica obavlja na vreme.

9 Komentara

  1. Uposlite jos ljude u centru za turizam kulturu i sport i naravno u predskolskoj ustanovi Poletarac,stvarno ste manjak radnika.Pa ko bre ovaj nerad tamo da isfinansira ma ja bih vas pola otpustio.Vi imate problem kako da one koji vec rade i primljeni su na odredjeno prevedete u stalni radni odnos ali nema vise uposljavanja jer i onako ste visak.

  2. ja koliko razumem , taj “centar za kulturu i sport” sluzi samo za pranje novca iz budzeta . A o ” radnoj snazi ” ne treba trositi reci . Ljudi se ubise od posla , treba im pomoc…

  3. Вероватно је најбоље да на капију вртића ставимо катанац. Ионако су тамо ”малечка дечица, мож се и дома чувају”…

    1. Gospodine Mileticu. Nema potrebe za ovakav komentar, iako je pod navodnicima. Bilo bi pozeljnije da za nas koji citamo Svrljiske novine napisete o konkretnim problemima koje imate kao ustanova.
      Inace, mene licno, zanima obrazlozenje gospodina Gavrilovica za potrebu veceg broja radnika u Centru za turizam, kulturu i sport… ali stvarno !

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano