OPŠTINSKO VEĆE
Broj pregleda

Raspodeljen novac sportskim organizacijama

Po trećem javnom konkursu za finansiranje programa u oblasti sporta iz budžeta opštine Svrljig u 2014. godini opredeljeno je milion dinara, a najveći deo kolača pripao je fudbalskom klubu ”Svrljig”.

Vece-OpstinskoČlanovi Opštinskog veća danas su usvojili Odluku o raspodeli sredstava sportskim organizacijama i klubovima po trećem javnom konkursu.

Sredstva su dobile sledeće sportske organizacije:

Fudbalski klub “Svrljig“ 570.000 dinara
Rukometni klub “Progres“ 90.000 dinara
Košarkaški klub “Svrljig“ 90.000 dinara
Šah klub “Zeleni Vrh“ 70.000 dinara
Karate Klub “Svrljig“ 50.000 dinara
Fudbalski klub “Veteran“ 50.000 dinara
Šah klub “Veteran“ 30.000 dinara
Opštinski šahovski savez 30.000 dinara
Šah klub “Drajinac“ 20.000 dinara

Komisija za sprovođenje Konkursa najveću sumu opredelila je fudbalskom klubu ”Svrljig”, koji trenutno ostvaruje najbolje rezultate na sportskom nebu i prvi je na fudbalskom takmičenju zona ”Istok”.

U nastavku sednice Opštinskog veća usvojene su sve tačke dnevnog reda.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • Ulaganja u FK Svrljig se vide kroz rezultate koje ostvaruje ovaj klub. Medjutim, dobro treba proceniti, pri sledećem deljenju opštinskih sredstava koliko uložiti u KK Svrljig ukoliko on bude imao uspeha kao što se sada vidi na terenu gde igraju mali. Njima treba dati potporu, pa i finansijsku, da bi se dalje razvijali, a fudbalerima treba dati uz finansijsku podršku, zadatak da se dobrim igrama privuku sponzori za uredjenje stadiona i njegove okoline, kroz komercijalne oglase i druge promotivne sadržaje. Živeo Svrljig!!!.

  • Koliko sahovskih organizacija i klubova u jednom selu?!
    Koliko fudbalskih organizacija i privatnih klubova?
    Zato i propadamo! Dok Vucic to ne pogasi i dovede sve u red nikada se necemo promeniti.
    Ovo je peljesenje SRBIJE!

  • Sto ne dovedete predsednika opstine iz Prćilovicu, zamenika iz Žitorađe a pomoćnika iz Gadžin Han. Pa kad Načelnik opštinske uprave može da bude iz Niš, pomoćnik predsednika iz Niš, Šef odseka za privredu iz Niš… što ne bi mogli i oni?!

  • Sva sportska udruzenja treba privatizovati i skloniti ih sa budzeta.FK Svrljig je dobio 570.000 din a ostali 440.000din stvarno sramota.Pa dokle vise majkumu taj profesionaliam i kakve koristi opstina od njih ima da samo bance i trose nase pare a deca nam nemaju sportsku halu.Ukoliko ne udju u veci rang, pare da vrate u budet opstine.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *