OPŠTINA
Broj pregleda
[post-views]

Održana 13-ta sednica Opštinskog veća

DSC_0599Donošenje Odluke o preusmeravanju sredstava u aproprijacijama i donošenje rešenja o raspodeli sredstava iz budžeta političkim strankama bile su teme 13-te sednice Opštinskog veća opštine Svrljig, kojom je predsedavala Jelena Trifunović.

Na zahtev Centra za turizam, kulturu i sport, Opštinsko veće donelo je Odluku o preusmeravanju sredstaava u aproprijaciama u visini do 5% planiranih sredstava za 2014. godinu. Tako da su umanjene usluge po ugovoru u visini 150 000 dinara, a uvećane pozicije za materijal 30 000 dinara, mašine i opremu 50 000 i troškove putovanja u visini od 70 000 dinara.

Što se tiče raspodele sredstava političkim strankama iz budžeta je za ovu namenu izdvojeno 745 000 dinara.
Novac je raspodeljen na sledeći način:
Ujedinjena seljačka stranka (14 odbornika) 386 000 dinara
SPS-NS-JS (4 odbornika) 110 000 dinara
URS (3 odbornika) 83 000 dinara
DS (3 odbornika) 83 000 dinara
SNS (3 odbornika) 83 000 dinara

Na kraju sednice, pod tačkom razno, većnik Borivoje Petković zahtevao je da se do sledećeg zasedanja Veća dostave izveštaji o stanju radova u balon sali na postavljanju grejnog tela – grejanja na gas i kako teku radovi na postavljanju video nadzora.

Petković je na predlog Kluba privrednika opštine Svrljig od predsednice opštine zatražio da se održi sastanak opštinskog rukovodstva i privrednika, koji je će, po rečima predsednice opštine Svrljig, biti zakazan za naredni četvrtak.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

2 Komentara

  • Prošlo je mnogo meseci od poslednjeg sastanka predstavnika Kluba privrednika opštine Svrljig sa opštinskim rukovodstvom. Kao da tih meseci nije bilo nikakvih manifestacija i zbivanja na teritoriji ove opštine koje su bile značajne za poboljšanje poslovnog ambijenta ali nije bilo okupljanja obeju strana, njihovih ljudskih i materijalnih resursa, da bi se takvim snagama reagovalo i postigli još bolji rezultati. Dešavale su se nepogode, pa opet nije bilo ovog okupljanja, a povrh svega toga dešavaju se promene i u zakonodavnoj sferi a nema naznačenog okupljanja. Najmanje što mogu reći da je takvo ponašanje sa obe strane SKANDALOZNO!!!!.

  • kakvi su ono radovi kod ulaza u prekonogu ko dejana da nnemoze covek da prodje kakav je ovo javasluk ono li je resenje ?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *