Search
Close this search box.
MILIJA MILETIĆ NA ČELU PODODBORA
Broj pregleda

Unapređenje poljoprivrede u marginalnim područjima

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik, Milija Miletić, na minuloj sednici Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izabran je za predsednika pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u najnerazvijenijim-marginalnim opštinama Republike Srbije, među kojima je i opština Svrljig.

miletic

Radno telo čiji je predsednik Svrljižanin, Milija Miletić, ima zadatak da na osnovu razgovora sa poljoprivrednicima na terenu, u marginalnim područjima, prenosi zaključke Skupštini Republike Srbije i na taj način dodatno pomogne u rešavanju nagomilanih problema u srpskoj poljoprivredi.

Ovo Radno telo će u saradnji sa lokalnim samoupravama, zadrugama i zadružnim savezima, poljoprivrednim savetodavnim službama, inspekcijskim upravama za zemljište i drugim relevantnim institucijama definisati prioritete i predlagati mere skupštinskom Odboru za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, za dalji razvoj poljoprivrede u najnerazvijenijim opštinama gde spada i opština Svrljig.

Zaključak odbora je da se da puna podrška projektima koji imaju za cilj unapređenje poljoprivrede sa posebnim akcentima na razvoj stočartva.

Što se tiče opštine Svrljig potencijalni investitori u ovoj oblasti već su se javili sa predlogom projekta koji bi značajno unapredio stočarstvo, ne samo u Svrljigu, već i u celom regionu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano