SARADNJA
Broj pregleda
[post-views]

Delegacija iz Kazakstana u poseti Svrljigu

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, danas je ugostila delegaciju grada Ustk Kamenogorsk iz Kazakstana. Povod posete je jačanje saradnje i razmena iskustava dva naroda u privredi, turizmu i poljoprivredi.

Poseta

Opštinu Svrljig i predsednicu Jelenu Trifunović danas su posetili Genadi Leonidovič – predsednik komiteta zaštite životne sredine grada Ustk Kamenogorsk i Gulzet Alabejeva – član gradskog kimata zadužena za zaštitu životne sredine iz istog grada.

Predsednica opštine upoznala je goste o stanju u svrljiškoj privredi, poljoprivredi i naporima koje ova mala opština ulaže za razvoj ostalih grana, uključujući i turizam kao buduću razvojnu šansu Svrljiga.

Kancelarija-Predsednice

Ona je istakla i značaj mera koje sprovodi opština Svrljig za razvoj sela i njihovo očuvanje, te ostanak i osnivanje porodica na selu i u samom gradskom naselju.

Gosti su istakli da se njihova država suočava sa sličnim problemima, da mladi odlaze iz sela i manjih varoši u grad u potrazi za boljim životom i poslom, te da se retko vraćaju rodnoj grudi, pa sela ostaju pusta a veliki centri postaju još veći.

Pomocnik-i-gost

Leonidovič kaže da opština Svrljig ima veoma dobar geografski položaj za uzgajanje mnogih kultura, ali i za razvoj turizma, imajući u vidu blizinu Stare planine i Babinog zuba, te da je prava ekonomska šansa u tome.

Svrljig je jako lepo mesto. Od poljoprivrede i turizma zaista imate šta da ponudite, a ujedno ste i dobri domaćini, istakao je Leonidovič.

Direktor-CTKS-Svrljig

Inače, loši vremenski uslovi sprečili su goste iz dalekog Kazakstana da obiđu i spoznaju lepote svrljiškog kraja, za koji se kaže da su jedinstvene u Srbiji. Oni su imali priliku da, u salonu Centra za turizam, kulturu i sport, gde ih je srdačno dočekao direktor Zoran Gavrilović, Svrljig bliže upoznaju – kroz kratkometražni film o Svrljigu koji je za ovu priliku izrađen na ruskom jeziku.

Poseta-Kulturnom-centru

Na kraju, pored skromnog dočeka uz pogaču i so priređen je i mini nastup KUD ‘’Svrljig’’ koje je izvelo igre iz svrljiškog kraja.

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA