SITNO..
Broj pregleda

Subeen Lee zaigrala Svrljišku rumenku

Subeen Lee, volonterka kampa grupe ”Kobra”, iz Koreje, na proslavi manastirske slave u Pirkovcu kod Svrljiga zaigrala Svrljišku rumenku sa ostalim kolegama iz 13 različitih zemalja.

Svrljiska-rumenka

Lee je brzo naučila korake i uz zvuke izvornog melosa iz svrljiškog kraja pokazala svoje umeće u Pirkovcu.

Subeen-Lee-u-Svrljigu

Svi su je sa oduševljenjem gledali, kao i njene kolege iz Francuske, Austrije, Australije, Engleske, Škotske i ostalih zemalja.

Subeen-u-kolu

Grupa ”Kobra” je imala svoj štand i na protekloj devetoj Belmužijadi gde su bile izložene sve tradicionalne vrednosti 13 zemalja sveta.

Sentjernejski-petao

Na Belmužijadi jedna od atrakcija je bila i Šentjernejski petao sa kojim su se rado slikali svi stranci ali i Svrljižani.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Pobratimi iz Šentjerneja su na protekloj “Belmužijadi” predstavili svoje specifičnosti i sa njihovim pevcom. Pošto se u Svrljigu razvija brend SVRLJIŠKA OVCA, bilo bi dobro da se organizatori “Belmužijade” što pre otvore javnim pozivom na konkurs za vizuelno rešenje tog zaštitnog znaka. Pošto je sledeće godine jubilarna manifestacija belmuža, sira i svrljiške ovce, po mome mišljenju bilo bi dobro da se promoviše i novi zaštitni znak te manifestacije. To bi otvorilo mnoge poslove u Svrljigu, jer se time pokreće izrada novog suvenira i t d……Evo jedne teme koju mogu verni čitaoci i komnetatori Svrljiških novina online da uzmu u svoju pažnju i daju doprinos razvoju turizma i vanpansionske potrošnje na teritoriji opštine Svrljig. Živele svrljiške ovce!!!!!.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *