Search
Close this search box.
SITNO..
Broj pregleda

Subeen Lee zaigrala Svrljišku rumenku

Podeli sa prijateljima:

Subeen Lee, volonterka kampa grupe ”Kobra”, iz Koreje, na proslavi manastirske slave u Pirkovcu kod Svrljiga zaigrala Svrljišku rumenku sa ostalim kolegama iz 13 različitih zemalja.

Svrljiska-rumenka

Lee je brzo naučila korake i uz zvuke izvornog melosa iz svrljiškog kraja pokazala svoje umeće u Pirkovcu.

Subeen-Lee-u-Svrljigu

Svi su je sa oduševljenjem gledali, kao i njene kolege iz Francuske, Austrije, Australije, Engleske, Škotske i ostalih zemalja.

Subeen-u-kolu

Grupa ”Kobra” je imala svoj štand i na protekloj devetoj Belmužijadi gde su bile izložene sve tradicionalne vrednosti 13 zemalja sveta.

Sentjernejski-petao

Na Belmužijadi jedna od atrakcija je bila i Šentjernejski petao sa kojim su se rado slikali svi stranci ali i Svrljižani.

Jedan komentar

  1. Pobratimi iz Šentjerneja su na protekloj “Belmužijadi” predstavili svoje specifičnosti i sa njihovim pevcom. Pošto se u Svrljigu razvija brend SVRLJIŠKA OVCA, bilo bi dobro da se organizatori “Belmužijade” što pre otvore javnim pozivom na konkurs za vizuelno rešenje tog zaštitnog znaka. Pošto je sledeće godine jubilarna manifestacija belmuža, sira i svrljiške ovce, po mome mišljenju bilo bi dobro da se promoviše i novi zaštitni znak te manifestacije. To bi otvorilo mnoge poslove u Svrljigu, jer se time pokreće izrada novog suvenira i t d……Evo jedne teme koju mogu verni čitaoci i komnetatori Svrljiških novina online da uzmu u svoju pažnju i daju doprinos razvoju turizma i vanpansionske potrošnje na teritoriji opštine Svrljig. Živele svrljiške ovce!!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano