NA KORMILU OPŠTINE USS I URS
Broj pregleda

Dragica Ristić novi zamenik predsednika SO Svrljig

Ristić Dragica (URS) većinom glasova izabrana je danas, na 19. redovnoj sednici, za novog zamenika predsednika Skupštine opštine Svrljig.

Ristic-Dragica

Za novog zamnika predsednika SO Svrljig glasalo je 17 odbornika lokalnog parlamenta, dok su dva odbornika glasala protiv i ubačeno je šest nevažećih listića. Inače, do danasm, ovu funkciju obavljala je Nataša Ivković iz Ujedinjene seljačke stranke.

Odbornik-Zivic-odlucno-ZA
Goran Živić (USS) odlučno ZA

Biografija zamenika predsednika SO Svrljig:

Dragica Ristić rođena je u Svrljigu 1964′ godine. Srednju školu završila u Knjaževcu. Diplomirala na Višoj školi u Leskovcu. Od 2005. godine odbornik Skupštine opštine Svrljig i član Opštinskog veća. Tokom trajanja odborničkih mandata bila je član komisije za administrativno – mandatna i imunitetska pitanja, komisije za izbor i imenovanje, nagrade i javna priznanja, anketnih odbora i radnih tela formiranih od strane SO Svrljig. Član je Ujedinjenih regiona Srbije.

Glasanje

U nastavku sednice SO Svrljig odbornici su usvojili sve tačke dnevnog reda među kojima su: Predlog Odluke o izmenama i dopunama Statuta opštine Svrljig, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na utvrđivanje obima i količine poslova na održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Svrljig za 2014. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti za izdavanje u zakup poslovnog prostora JKSP ”Svrljig” Svrljig.

Davidovic
Igor Davidović obrazlaže svrhu kupovine bager-rovokopača

Na današnjem zasedanju odbornici su izglasali i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti JKSP ”Svrljig” za kupovinu polovnog bager-rovokopača i priključnog uređaja za bager u iznosu od 2.800.000,00 dinara bez PDV-a.

Na kraju sednice, pod tačkom ”Odbornička pitanja”, najviše se diskutovalo, a prenesimo vam neka od zanimljivih pitanja i zapažanja.

Odbornik Milan Videnović (DS) zahteva od lokalne samouprave da u sledećoj godini zaplanira renoviranje spoljnih delova fasada u užem centru Svrljiga, jer po njegovim rečima prvi utisak je jeziv – kada neko uđe u Svrljig.

Radovan-SPS
Šef odborničke grupe (SPS-JS-NS) posle iscrpnog nastupa

Radovan Mitić iz redova Socijalista zatražio je da Milija Miletić, bivši predsednik opštine, sada Narodni poslanik, što pre formira kancelariju u Svrljigu kako bi mogao da razgovara sa sugrađanima o potrebama i problemima svih u opštini. Mitić kaže da on već ima dvadesetak ljudi na spisku koji su od njega zatražili razgovor sa narodnim poslanikom.

Šef odborničke grupe SPS-JS-NS zatražio je od predsedavajućeg podatak ”Da li opština pravi program za upošljavanje Svrljižana” i ”Dokle se stalo za završetkom višenamenske sportske hale”.

Jasmina-R.-(DS)
Jasmina Radovanović (DS)

Jasmina Radovanović (DS) je postavila pitanje vezano za protivgradnu zaštitu. Koliko je opremljena stanica i da li su bile ispaljene rakete za vreme padavina.

Goran-Jeremijic-SNS
Jeremijić – šef odborničke grupe SNS

Goran Jeremijić (SNS) postavio je pitanje u vezi skupštinskog pečata koji je davno ”nestao”, u vreme kada je Radovan Mitić bio predsednik SO Svrljig. ”Interesuje me dokle se stiglo sa tužbom koja je podneta protiv Radovana Mitića (SPS) u vezi pečata”.

Marinković (JS) o znakovima i parkiranju
Marinković (JS) o znakovima i parkiranju

Goran Marinković (JS) postavio je pitanje ko je nadležan za postavljanje saobraćajnih znakova i pritom izneo niz primedbi na parkiranje u užem cenrtu Svrljiga.

Djordjevic
Đorđević se zalaže da ”najuri” kladionice iz grada

Miloš Đorđević iz redova demokrata upitao je kada kreću radovi na sanaciji saobraćjnice u ulici Vase Albanca i zatražio podatak koliko je utrošeno do sada na izgradnji bazena u Svrljigu.

Đorđević je lokalnom parlamentu predložio da se radno vreme kladionica u Svrljigu ograniči, te da ono bude do 17 časova po podne. On je naglasio da na taj način znatno će biti otežano poslovanje kladionica koje posluju u Svrljigu i da će vlasnici istih na kraju odlučiti da napuste Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA