Obeležena seoska slava

BELOINJE

U crkvi Svetog Marka u Beloinju, kod zaseoka Vrelo, u utorak, 10. juna, povodom seoske slave služena je Sveta liturgija.

Litije-Beloinje

Prisustvom mnogobrojnih vernika – žitelja Beloinja i okolnih sela i opštinskog rukovodstva obeležena je seoska slava litijom i Svetom ligurgijom.

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, poručila je okupljenim vernicima da ostanu verni Bogu, svojoj crkvi i pravoslavnoj veri.

Želim da slavite Gospoda u ovom predivnom hramu, da snažite veru i nadu u bolje sutra, u bolju budućnost, rekla je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Svetu liturgiju služio je sveštenik Zoran Sudimac.

Obeležavanju seoske slave prisustvovali su i predsednik SO Svrljig, Nebojša Antonijević, zamenik predsednika SO Svrljig, Nataša Ivković i direktor JKSP ”Svrljig”, Igor Davidović.

Sudimac

Crkva Svetog Marka stara je više od 200 godina. Smeštena je u prelepoj gustoj šumi pored izvora lekovite i pijaće vode, nedaleko od stare seoske vodenice.

Podsećamo, do 2012. godine na ovom mestu nalazili su se samo ostaci zavetnog kamena, Sveti krst i temelji crkve. Zahvaljujići marljivim žiteljima i predstavnicima sela, uz svesrdnu podršku Opštine Svrljig kroz akciju Na dinar dva dinara, iz temelja je izgrađena crkva Svetog Marka.

Povezano

Podeli sa prijateljima:

Najnovije na portalu

Turizam

EKO

Komentar

Your email address will not be published.