BELOINJE
Broj pregleda
[post-views]

Obeležena seoska slava

U crkvi Svetog Marka u Beloinju, kod zaseoka Vrelo, u utorak, 10. juna, povodom seoske slave služena je Sveta liturgija.

Litije-Beloinje

Prisustvom mnogobrojnih vernika – žitelja Beloinja i okolnih sela i opštinskog rukovodstva obeležena je seoska slava litijom i Svetom ligurgijom.

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, poručila je okupljenim vernicima da ostanu verni Bogu, svojoj crkvi i pravoslavnoj veri.

Želim da slavite Gospoda u ovom predivnom hramu, da snažite veru i nadu u bolje sutra, u bolju budućnost, rekla je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Svetu liturgiju služio je sveštenik Zoran Sudimac.

Obeležavanju seoske slave prisustvovali su i predsednik SO Svrljig, Nebojša Antonijević, zamenik predsednika SO Svrljig, Nataša Ivković i direktor JKSP ”Svrljig”, Igor Davidović.

Sudimac

Crkva Svetog Marka stara je više od 200 godina. Smeštena je u prelepoj gustoj šumi pored izvora lekovite i pijaće vode, nedaleko od stare seoske vodenice.

Podsećamo, do 2012. godine na ovom mestu nalazili su se samo ostaci zavetnog kamena, Sveti krst i temelji crkve. Zahvaljujići marljivim žiteljima i predstavnicima sela, uz svesrdnu podršku Opštine Svrljig kroz akciju Na dinar dva dinara, iz temelja je izgrađena crkva Svetog Marka.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *