Search
Close this search box.
VELIKI GUBICI U POLJOPRIVREDI
Broj pregleda

Odbor za poljoprivredu obišao poplavljena područja

Podeli sa prijateljima:

Članovi Odbora za poljoprivredu i pododbora zaduženi za praćenje sanacija šteta od poplava obišli su juče ugrožena područja u Svilajncu, Paraćinu, Varvarinu i Jagodini. Obilasku je prisustvovao narodni poslanik, zamenik predsednika Pododbora, Milija Miletić.

ODBOR

Država ubuduće mora uvek u rizičnim situacijama da vodi računa, i to tek posle uređenja slivova, gde treba ispustiti vodu iz tih slivova da ne dođe do katastrofa kakve su se desile u Obrenovcu i Krupnju, poručili su predstavnici Odbora.

Predsednik odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević izjavio je u Trsteniku da je osnovan pododbor tog tela koji će se baviti praćenjem sanacije štete od poplava, načinom na koji će se vršiti procena štete i kako će se ona nadoknaditi poljoprivrednicima.

Obilazak

Inače, zamenik predsednik tog pod odbora je bivši predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, koji je ujedno i član Odbora za poljoprivredu Skupštine Republike Srbije.

Nivo-vode

Miletić je, posle obilaska više poplavljenih područja, zaključio da je Svilajnac, posle Obrenovca, najviše pogođen ovom katastrofom, što je potvrdio i predsednik Odbora za poljoprivredu, Marijan Rističević.

Miletic - Risticevic

Očigledno je da poljoprivrednici nigde nisu prošli bez štete. Svuda je skoro identična situacija, a ovo su zaista veliki gubici za zemlju Srbiju, rekao je Miletić juče u Svilajincu.

Miletić kaže da je kraj iz kojeg dolazi pretežno poljoprivredni, ali da na svu sreću nije bilo veće štete na usevima njegovih sugrađana. Ujedno, pohvalio je organizaciju grada Jagodine kada je u pitanju odbrana od poplava, procenivši da je time šteta smanjena za pedeset, a možda i devedeset odsto.

Miletic-i-Palma

Zaključak je i da vodoprivreda treba da radi svoj posao, da novac koji je bio namenjen vodoprivredi nije išao u vodoprivredu, i da ubuduće treba raditi na uređenju vodotokova, da nam se ovo ne bi ponovilo, istakao je Rističević.

Poplava

Narodni poslanici, članovi Odbora za poljoprivredu obišli su juče, dobrovoljno, o svom trošku, sa željom da se ličcno uvere od grada do grada kakve su razmere štete u poljoprivredi, vodoprivredi i šumarstvu, a naravno i među građanstvom, Svilajinac, Jagodinu, Paraćin, Varvarin i ostala manja mesta u ovom delu zemlje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano