Svrljiške novine

KANARINAC POČASNI GRAĐANIN
Broj pregleda

Proslavljen Dan opštine Svrljig

Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig, kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji. Dan-Opstine-Svrljig

Na svečanoj sednici, pored velikog broja gostiju, prisustvovali su i Franc Hudoklin, župan slovenačke opštine Šentjernej, zamenik gradonačelnika grada Niša Ljubivoje Slavković, načelnik Uprave za vanredne situacije Žarko Damjanović, načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković, direktor “Jugoistoka“ Darko Bulatović, predstednici i predstavnici mnogih opština, odbornici i većnici.

Dan-Opstine

Najveće priznanje Povelja počasnog građanina uručena je Dragoslavu Mihajloviću – Kanarincu, za promovisanje opštine Svrljig i očuvanje muzike svrljiškog kraja.

Kanarinac

Majske plakete povodom Dana opštine primili su Srđan Grekulović, pomoćnik direktora Policije u načelnik PU Niš, za doprinose u sprečavanju kriminala i korupcije, Ranko Jović, za unapređenje privrede u opštini Svrljig, Dejan Mitić, kozaru iz Prekonoge, za doprinose u razvoju kozarstva, Dragana Sotirovski, novinaru RTS-a za promovisanje opštine Svrljig na RTS-u, a uručena je i posthumna plaketa Aleksandru Leki Antiću, koji je kao pomoćnik Investicione banke u Beogradu pružio značajnu pomoć svrljiškoj privredi u dobijanju povoljnih kredita i bespovratnih zajmova za nerazvijena područja.

Dragana-Sotirovski

Pohvalnice su primili: Jovan Simonović, snimatelj RTS-a, Srđan Žikić, ikonopisac, Dejan Milošević, “Protekta“ Niš – za rad na projektima u opštini Svrljig, Udruženje “Gorska Vila“, za promociju domaće radinosti, Dragana Milošević, za proizvodnju jagodičastog voća, Jovan Krstić, poljoprivrednik iz Plužine, Nevena Mihajlović, za osvojeno prvo mesto na opštinskom takmičenju, drugo mesto na okružnom nivou i plasmanu na republičko takmičenje iz oblasti književnosti – “Književnoj olimpijadi“, Biljana Ilić, profesor računarstva i informatike i Darko Savić, odbojkaš u klubu “Mladi Radnik“ iz Požarevca, za afirmaciju sporta. Nastavnik-Drakce

Plakete opštine Svrljig uručene su: Jeleni Radojković, za velike doprinose na polju humanitarnog rada na pomoći deci bez roditeljskog staranja, pomoći romskoj deci, radu na unapređenju položaja žena i samohranih majki, kao i davanju doprinosa mnogim drugim humanitarnim i sportskim akcijama, Bogdanu Miciću, učeniku OŠ “Dobrila Stambolić“ za osvojena prva tri mesta na opštinskim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike i računarstva, Drakčetu Stojiljkoviću, nastavniku OŠ “Dobrila Stambolić“, prosvetnom radniku sa najdužim stažom, jednom od najposvećenijih u svojoj struci koji se osim toga bavio praćenjem kulturnih manifestacija, Radmilu Ristiću, vozaču sanitetskog vozila Doma zdravlja “Dr Ljubinko Đorđević“ u Svrljigu, za primerne rezultate postignute u izvršavanju svakodnevnih radnih obaveza i ispoljavanju aktivnosti u penzionerskim danima koje podsticajno deluju na izvršavanju radnih zadataka mladih, Dušku Petkoviću, poljoprivredniku iz Grbavča, Ljubivoju Slavkoviću, dip.pravniku i zameniku gradonačelnika Grada Niša, za aktivno zalaganje i promovisanje tradcionalne manifestacije “Belmužijade“, Aleksandru Kostiću, novinaru “Južnih vesti“ za posebno angažovanje na promociji Svrljiga, Draganu Iliću, radniku OU na poslovima protokola, informisanja i pr-u opredsednika opštine za stručno, kvalitetno i odgovorno objavljivanje svojih radnih zadataka i jačanju ugleda i prezentaciji opštine Svrljig, MZ Lukovo – Vujici Markoviću, za razvoj mesne zajednice i organizaciji i uspešnoj realizaciji “Janijade“ i Milki Vasiljkvoić, medicinskoj sestri Doma zdravlja “Dr Ljubinko Đorđević“ za izuzetno, marljivo, nesebično i savesno zalaganje i pomoć posebno starijoj populaciji meštana naše opštine.

DAN

Majske plakete, Pohvalnice i plakete opštine Svrljig uručili su predsednica Jelena Trifunović i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milija Miletić.

U drugom delu Sednice predstavljen je kulturno umetnički program KUD “Svrljig“.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Interesantna imena, a jos interesantnija obrazlozenja. Ipak nije lako smisliti za sta se velikoj vecini ovih ljudi dodeljuju priznanja:)

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *