MALA POMOĆ MNOGO ZNAČI

Pomoć Filipu i Dušanu

Broj pregleda

Učenici OŠ “Dobrila Stambolić“ i njihovi nastavnici, održavanjem humanitarne predstave na francuskom jeziku sakupili su značajna sredstva za pomoć u lečenju malog Filipa Mikića, koji boluje od leukemije, i Dušana Milanovića, sedamnaestogodišnjeg dečaka koji boluje od cerebralne paralize.

Filip-Mikić

Prosvetni radnici osnovne škole “Dobrila Stambolić“, nastavnica francuskog jezika Marija Salgueiro Goncalves Coelho, Tatjana Mladenović nastavnik matematike i učiteljica Mira Božinović, u pratnji učenika Osnovne škole, danas su posetili domove ova dva dečaka. Oni su najpre boravili u kući malog Filipa, koji boluje od leukemije.

Filip je trenutno završio sa terapijama u Nišu, a lečenje u narednom periodu nastaviće u Beogradu, za šta su mu potrebna određena novčana sredstva.

FILIP-MIKIC-Svrljig

Drugari i nastavnici obišli su danas i hrabrog Dušana Milanovića, sedamnaestogodišnjeg dečaka iz Svrljiga, koji boluje od cerebralne paralize. On je od svojih drugara danas na poklon dobio “Tablet“ uređaj, koji će mu, po njegovim rečima, biti od koristi, jer ne može da ustaje i da se kreće.

Dusan-Milanovic

Dušan je do sada imao nekoliko operacija, i za njegovo lečenje prikupljana su sredstva na humanitarnim akcijama. Inače, cerebralna paraliza (CP) je grupa neprogresivnih poremećaja pokreta i položaja uzrokovana defektom ili oštećenjem nezrelog mozga.

Dusan

Pokazali smo da mala pomoć mnogo znači. S obzirom da je teška ekonomska situacija, naša Škola se ipak odazvala ovakvoj humanitarnoj akciji, u kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda i svi zaposleni u školi, kaže Marija Salgueiro Goncalves Coelho.

Podsećamo da je u OŠ “Dobrila Stambolić“ održana priredba humanitarnog karaktera i sva sredstva su danas uručena Filipu i Dušanu.

Pročitajte i

OŠ DOBRILA STAMBOLIĆ: Dobro došla deco!

Juče je u dvorištu OŠ ,,Dobrila Stambolić” priređen svečani prijem đaka prvaka.  Roditelje i decu pozdravili su direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić” prof. Milan Bogdanović i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *