Search
Close this search box.
MALA POMOĆ MNOGO ZNAČI
Broj pregleda

Pomoć Filipu i Dušanu

Podeli sa prijateljima:

Učenici OŠ ”Dobrila Stambolić” i njihovi nastavnici, održavanjem humanitarne predstave na francuskom jeziku sakupili su značajna sredstva za pomoć u lečenju malog Filipa Mikića, koji boluje od leukemije, i Dušana Milanovića, sedamnaestogodišnjeg dečaka koji boluje od cerebralne paralize.

Filip-Mikić

Prosvetni radnici osnovne škole ”Dobrila Stambolić”, nastavnica francuskog jezika Marija Salgueiro Goncalves Coelho, Tatjana Mladenović nastavnik matematike i učiteljica Mira Božinović, u pratnji učenika Osnovne škole, danas su posetili domove ova dva dečaka. Oni su najpre boravili u kući malog Filipa, koji boluje od leukemije.

Filip je trenutno završio sa terapijama u Nišu, a lečenje u narednom periodu nastaviće u Beogradu, za šta su mu potrebna određena novčana sredstva.

FILIP-MIKIC-Svrljig

Drugari i nastavnici obišli su danas i hrabrog Dušana Milanovića, sedamnaestogodišnjeg dečaka iz Svrljiga, koji boluje od cerebralne paralize. On je od svojih drugara danas na poklon dobio ”Tablet” uređaj, koji će mu, po njegovim rečima, biti od koristi, jer ne može da ustaje i da se kreće.

Dusan-Milanovic

Dušan je do sada imao nekoliko operacija, i za njegovo lečenje prikupljana su sredstva na humanitarnim akcijama. Inače, cerebralna paraliza (CP) je grupa neprogresivnih poremećaja pokreta i položaja uzrokovana defektom ili oštećenjem nezrelog mozga.

Dusan

Pokazali smo da mala pomoć mnogo znači. S obzirom da je teška ekonomska situacija, naša Škola se ipak odazvala ovakvoj humanitarnoj akciji, u kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda i svi zaposleni u školi, kaže Marija Salgueiro Goncalves Coelho.

Podsećamo da je u OŠ ”Dobrila Stambolić” održana priredba humanitarnog karaktera i sva sredstva su danas uručena Filipu i Dušanu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano