Svrljiške novine

MODERNIZACIJA
Broj pregleda

Akreditacija za Dom zdravlja

Ministarka zdravlja, prof. Slavica Đukić Dejanović, danas je u Beogradu predstavnicima 33 ustanove primarne zdravstvene zaštite, među kojima je i Dom zdravlja ”Dr Ljubinko Đorđević” Svrljig, uručila ugovore o dodeli grantova (finansijskih sredstava) na ime ulaska u postupak akreditacije, ukupne vrednosti 12.659.300,00 dinara.

Budimovic---Djukic

U ime svrljiškog Doma zdravlja ugovor je potpisao direktor Dragan Budimović, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Dom zdravlja Svrljig sagledan je sa 513.000,00 dinara namenskih sredstava ovog programa. Inače, Akreditacija je od velikog značaja i predstavlja jedan viši nivo u pružanju zdravstvenih usluga, rekao je direktor Doma zdravlja Dragan Budimović.

Predsednik Miletić iskoristio priliku i čestitao na odobrenim sredstvima.

Drago mi je da se i svrljiški Dom zdravlja nalazi među 33 zdravstvene ustanove sa teritorije Srbije, i to je veliki uspeh za nas. Takođe, nadam se da će vam ovaj ugovor olakšati poslovanje, a građanima omogućiti dodatne pogodnosti po pitanju lečenja, zaključio je Miletić.

Akreditacija je postupak ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova, na osnovu primene optimalnog nivoa utvrđenih standarda rada zdravstvenih ustanova u određenoj oblasti zdravstvene zaštite, odnosno grani medicine. Proces Akreditacije je koncipiran tako da obezbedi okvir koji će omogućiti zdravstvenim ustanovama da definišu i implementiraju potrebne promene i naprave prioritete za kontinuirano unapređenje sopstvenih usluga.

danas

U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga, sredstva za realizaciju odobrenih projekata su obezbeđena kroz projekat Ministarstva zdravlja ”Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou – DILS” koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Sredstva pokrivaju 33%, 50%, 70% ili 90% ukupne cene postupka akreditacije. Visina procenata zavisi od stepena razvijenosti opštine na kojoj se dom zdravlja nalazi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • a sta ce milija tamo..jel i on neki doktor…
    on je veterinar.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *