Search
Close this search box.
ITALIJANI OTVARAJU 400 RADNIH MESTA
Broj pregleda

Dobre vesti na Blagovesti

Podeli sa prijateljima:

Italijani žele da investiraju u Svrljig i u drvnoprerađivačku industriju uposle više od 400 novih radnika, zaključeno je na današnjem sastanku predsednika opštine Svrljig i predstavnika italijanske kompanije ‘’Italia living’’.

INVESTITOR

Naime, italijanska kompanija ’’Italia living’’ namerava da u narednom periodu u Svrljigu otvori drvnoprerađivačku industriju i na taj način uposli 400 radnika, rečeno je na sastanku predsednika opštine Svrljig Milije Miletića sa predstavnikom firme, Kosmom Kompanelom iz Italije, na kojem su prisustvovali predstavnici firme ‘’Vagres’’ i ‘’Trilord’’, direktor NSZZ Niš Boban Matić, šef Odseka za budžet i finansije opštine Svrljig Marina Savić i direktor JKSP ‘’Svrljig’’ Igor Davidović.

opstina

Drvnoprerađivačka industrija pod nazivom ”Italia home” bila bi stacionirana u pogonima nekadašnje fabrike ”Progres”, gde za ovu namenu postoji neophodan prostor, odnosno povoljan poslovni ambijent.

Investitori traže vredne radnike i dobre ljude, a ja sam im rekao da su došli na pravu adresu. Moji Svrljižani su pre svega dobri ljudi, pošteni i marljivi radnici i znaju kako se radi posao, rekao je Miletić.

Ova kompanija godinama unazad posluje u nekoliko okolnih zemalja, a poslednja fabrika otvorena je u obližnjoj Rumuniji i beleži odlične uspehe.

Takođe, rečeno je da bi godišnji profit ove kompanije u Svrljigu prevazišo cifru od 10 miliona eura, što je i te kako značajan pomak u ekonomskom razvitku opštine.

Slika-Progres

Kosmo Kompanelo, predstavnik firme, kaže da mu je Svrljig interesantna sredina za investiranje, pre svega što iz ove opštine potiče čuvena industrija za preradu drveta ”Progres”, a potom što Opština Svrljig daje veoma značajne olakšice za nove investitore.

Opština Svrljig je donela Odluku koja oslobađa investitora od određenih dadžbina koji upošljavaju veči broj radnika, kaže predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Po otvaranju ove fabrike stećiće se uslovi za proširenje kapaciteta drugih privrednika koji proizvode neophodne materijale od značaja za drvnoprerađivačku industriju, kao što su sunđer, koža i sl.

PROGRES

Sledeći korak je potpisivanje pisma o namerama, dve strane, nakon čega počinju pregovori o realizaciji investicije.

Nakon radnog sastanka, u pratnji predsednika Opštine Svrljig investitori i svrljiški privrednici obišli su pogon fabrike ”Progres”.

5 Responses

 1. Prvo- “Italia living”, Modunjo kod Barija, jedan jedini pogon sa manje od sto ljudi.
  Drugo – firma nema nikakav pogon u Rumuniji ni u bilo kojoj drugoj zemlji.
  Treće – Italijani neće da plate obične radnike više od 15.000.- din. Hoće li naša omladina da radi za te pare?

  1. Bernard, smisao odgovora na nečiji post nije da se vređa, već da se konstruktivno, argumentovano komunicira. Ako nemaš argumente da podržiš ili pobiješ moje navode, čemu javljanje? Ako nemaš šta pametno da kažeš, a ti brate ćuti u bogatom i prosperitetnom glavnom gradu. Sedi tu gde si i čekaj talase provincijske sirotinje.

   1. Upravo tvoji postovi obiluju nedolicnim vredjanjima, najprizemnijim i najnekulturnijim isfrustriranim i nedokucivim zlom. Sta ti jos uvek camis u okruzenju provincijske sirotinje, idi, putuj igumane tamo gde si ubedjen da ti je mesto, ne sej zlo provincijom.

 2. OTISLI ITALIJANI!Kako nezvanično saznajemo , Italijanska,firma “italia living” je odustala od projekta i ulaganja u fabriku “Progres”.Ne ulazimo u razlog koji su imali da takvu odluku donesu,ipak moramo da kažemo da nam je,kao gradjanima,žao zbog toga.i zato dajmo podršku našem opštinskom rukovodstvu i poslaniku da u najskorije vreme nadje drugog partnera u ovoj ili drugim oblastima i da se počne u ovom gradu vise raditi i zaradjivati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Obeležena slava Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu – Sveti sveštenomučenik Đorđe Bogić

Stiže...

Početak leta – 20. juna 2024. godine

Čestitamo

Predsednik opštine Svrljig ugostio talentovanog Pavla Ilića

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

Svaka čast

Dobre sportske vesti iz Svrljiga: Škola fudbala “Aca Menta” na vrhu Fair Play lige

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano