Svrljiške novine

OBOGATIMO TUĐI ŽIVOT, A NE SVOJ TAVAN
Broj pregleda

Podela stvari prikupljenih u akciji

Više od 650 prikupljenih odevnih predmeta – odeće i obuće, podeljeno je u akciji „Obogatimo tudji život,a ne svoj tavan“ koju je sprovela Kancelarija za mlade u Svrljigu.

svrljiske-novine-humanitarno

Nakon prvobitno prikupljenih 500 komada starih stvari, u akciji „Obogatimo tudji život,a ne svoj tavan“, sprovedenoj u organizaciji Kancelarije za mlade, a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig, došlo je do naknadnog odaziva stanovništa, te je ukupan broj prikupljenih stvari izmedju 600 i 650 komada. Najviše je odevnih komada, ali ima i obuće, igračaka, kozmetike itd.

Posebna zahvalnost duguje se Petković Bori, vlasniku modne kuće „Kassker“ koji je donirao stvari iz proizvodnje i na taj način podržao akciju, ali i svim ostalim sugrađanima koji su oplemenili ovu akciju i pokazali svoju humanost, kaže Opštinski većnik Iva Antić, jedan od koordinatora akcije.

Poštujući sugestije Centra za socijalni rad koji su korisnici najugroženiji, obiđene su tri porodice (sa po 4 ili 5 deteta), kojima je uručen deo prikupljenih stvari. Ostatak stvari biće podeljen u narednom periodu kada Centar za socijalni rad sastavi listu prioriteta.

prikupljeno

Iako je sprovedena prvi put, akcija je naišla na veliko interesovanje među sugrađanima, te se nastoji da to postane praksa, odnosno da se prikupljanje starih stvari vrši makar jednom godišnje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *