Search
Close this search box.
OBOGATIMO TUĐI ŽIVOT, A NE SVOJ TAVAN
Broj pregleda

Podela stvari prikupljenih u akciji

Podeli sa prijateljima:

Više od 650 prikupljenih odevnih predmeta – odeće i obuće, podeljeno je u akciji „Obogatimo tudji život,a ne svoj tavan“ koju je sprovela Kancelarija za mlade u Svrljigu.

svrljiske-novine-humanitarno

Nakon prvobitno prikupljenih 500 komada starih stvari, u akciji „Obogatimo tudji život,a ne svoj tavan“, sprovedenoj u organizaciji Kancelarije za mlade, a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig, došlo je do naknadnog odaziva stanovništa, te je ukupan broj prikupljenih stvari izmedju 600 i 650 komada. Najviše je odevnih komada, ali ima i obuće, igračaka, kozmetike itd.

Posebna zahvalnost duguje se Petković Bori, vlasniku modne kuće „Kassker“ koji je donirao stvari iz proizvodnje i na taj način podržao akciju, ali i svim ostalim sugrađanima koji su oplemenili ovu akciju i pokazali svoju humanost, kaže Opštinski većnik Iva Antić, jedan od koordinatora akcije.

Poštujući sugestije Centra za socijalni rad koji su korisnici najugroženiji, obiđene su tri porodice (sa po 4 ili 5 deteta), kojima je uručen deo prikupljenih stvari. Ostatak stvari biće podeljen u narednom periodu kada Centar za socijalni rad sastavi listu prioriteta.

prikupljeno

Iako je sprovedena prvi put, akcija je naišla na veliko interesovanje među sugrađanima, te se nastoji da to postane praksa, odnosno da se prikupljanje starih stvari vrši makar jednom godišnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Najstariji u Srbiji

POČINJE 67. VIDOVDANSKI TURNIR – GLAVNA NAGRADA 300.000 DINARA

Srećna slava

Obeležena slava Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu – Sveti sveštenomučenik Đorđe Bogić

Stiže...

Početak leta – 20. juna 2024. godine

Čestitamo

Predsednik opštine Svrljig ugostio talentovanog Pavla Ilića

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano