Search
Close this search box.
APRILSKO ZASEDANJE
Broj pregleda

Sastanak direktora i predsednika Opštine

Podeli sa prijateljima:

U utorak, 1. arpila, održan je redovni sastanak direktora javnih preduzeća i ustanova – budžetskih korisnika, sa predsednikom Opštine Svrljig.

sastanak-direktora

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, iskoristio je priliku da upozna  rukovodioce javnih preduzeća i ustanova sa pilot projektom u kojem učestvuje opština Svrljig, pod nazivom ”Jačanje nadzorne funkcije i javnosti rada Narodne skupštine Republike Srbije”.

Opština Svrljig je odabrana među pet pilot skupština opština koje će dobiti podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), a u cilju prenošenja dobre prakse rada Narodne skupštine Republike Srbije na skupštine opština i gradova. Podrška se realizuje u okviru projekta ”Jačanje nadzorne funkcije i javnosti rada Narodne skupštine Republike Srbije” koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Narodnom skupštinom Republike Srbije, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

U nastavku sastanka izveštaje o radu podneli su svi direktori.

Sem što se aktivnosti odvijaju po planu, direktor OŠ ”Dobrila Stambolić”, Saša Golubović, kaže da se u Školi trenutno radi na izradi i rekonstrukciji spoljne fasade i mokrih čvorova, kao i da je to jedna od većih investicionih ulaganja.

LELA-MITIC

Direktorka SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš”, Lela Mitić, istakla je da se aktivnosti ove obrazovne ustanove odvijaju po planiranom programu.

Sve se odvija po planu u našoj Školi. Trenutno imamo manjih problema sa korisnicima sportske sale, koji ne vode puno računa o higijeni uopšte i o školskom invertaru, kaže Lela Mitić.

Dejan Miletić, direktor PU ”Poletarac”, ističe da je jedan od problema kadrovska struktura, odnosno nedostatak radnika u ovoj ustanovi.

Kada je reč o problemima, trenutno, najviše ih ima svrljiški Dom zdravlja, kaže direktor Dragan Budimović. On ističe da su se za mesec dana u ovoj ustanovi dogodila tri incidenta, gde su zaposleni uglavnom bili napadnuti od strane pacijenata.

Koristim priliku da apelujem na sve građane da poštuju instituciju i da imaju razumevanja za ljude koji tamo rade, rekao je Budimović i dodao da je podhitno potrebna ugradnja video nadzora.

Predsednik opštine je insistirao na radnoj disciplini i pored video nadzora ugradnju i uređaja za čekiranje zaposlenih, odnosno prijavu i odjavu pri dolasku i odlasku sa posla.

DIREKTORI

Do završetka sastanka izveštaje su podneli i direktor Centra za socijalni rad, Vesna Nedeljković, JP Direkcije za izgradnju Svrljiga, Branislav Mihajlović, JKSP ”Svrljig” Igor Davidović, Centra za turizam, kulturu i sport, Zoran Gavrilović, kao i poverenik Crvenog krsta u Svrljigu Stevan Stojanović.

Na kraju zaključeno je da se u svim ustanovama i preduzećima aktivnosti odvijaju po planu i programu, te da su ključni problemi isključivo u nedostatku kadrova.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano