Search
Close this search box.
SAVET ZA BEZBEDNOST
Broj pregleda

Problem mirujućeg saobraćaja

Podeli sa prijateljima:

Beozbedonosna situacija na području svrljiške opštine je zadovoljavajuća, istakao je komandir Policijske stanice u Svrljigu Dragan Mitić na sastanku Saveta za bezbednost.

Savet-za-Bezbednost

U predhodnih godinu dana nije bilo težih krivičnih dela, ugrožavanja lične i imovnske sigurnosti građana, ni narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ocenjeno je na sednici Saveta za bezbednost opštine Svrljig.

Upoznavajući članove Saveta sa bezbedonosnom situacijom na pdoručju Svrljiga, načelnik Policijske stanice, Dragan Mitić, naglasio je da je postignuto zadovoljavajuće stanje rezultata peramenentne angažovanosti pripadnika bezbednosti ali i plod dobre saradnje sa stanovništvom i društvenim strukturama a, posebno sa loklanom samoupravom koja je neka vrsta logističke podrške kada je u pitanju finasijska pomoć.

Dragan-Mitic

Predsednik opštine i Saveta Milija Miletić ocenio je angažovanje pripadnika bezbenosti kao nesebično, dosledno i profesionalno, sa posebnom pažnjom na preventivi i energičnom represivnom delovanju. On je apelovao na sugrađane da se međusobnim korektnim odnosima, uvažavanjem i rešavanjem sporova mirnim putem, održi bezbedonoisna stabilnost na području opštine.

Prema izveštaju načelnika Mitića, sva krivična dela sa poznatim izvršiocima su blagovremeno procesuirana a zabeležen je i visok procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima. Preovladavaju uglavnom imovinski delikti, krađe i teške krađe, gde se beleži blago povećanje prvenstveno zbog smanjenja visine nanete štete od petnaest na pet hiljada dinara. U povećanju su i prijave za nasilje u porodici ali ne kao rezultat pojave novog talasa nasilja već shvatanja žrtava da treba tako nešto prijaviti, što se po tradiciji, do sada, uglavnom ”guralo ispod tepiha”, odnosno zataškavalo od javnosti.

Rad pripadnika službe bezebednosti u Svrljigu, visoko je ocenio i član Saveta, direktor Doma zdravlja dr Dragan Budimović, ističući dobru saradnju u gradu i na terenu.

Kao problem koji treba rešavati, načelnik Mitić je istakao stanje mirujućeg saobraćaja u centru Svrljiga, naročito u Radetovoj ulici koja je praktično na magistrali Niš-Timočka krajina, pa zbog nagomilanih parkiranih vozila sa obadve strane i pojačane frekvencije tranzita, dolazi do otežanog odvijanja.

Poseban apel za nastupajuću prolećnu sezonu sa Saveta je upućen poljoprivrednicima da paljenjem strnjika ne izazivaju poljske požare, koji mogu biti uzrok velike materijalne štete na terenu širenjem ka šumama a i finansijsko su opterećenje za intervencije vatrogasaca-spasioca i najzad, kako je iskustvo pokazalo, mogu biti uzrok ljudskih žrtava.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano