Search
Close this search box.
U SVRLJIŠKOM DOMU ZDRAVLJA
Broj pregleda

Išamarao lekara

Podeli sa prijateljima:

Kako nezvanično saznajemo u svrljiškom Domu zdravlja, pre nekoliko dana, dogodio se incident kada je suprug jedne pacijentkinje nasrnuo na dežurnog lekara M.M. (55) zadavši mu nekoliko udaraca u lice.

isamaraoIncident se dogodio pre nekoliko dana u zgradi svrljiškog Doma zdravlja kada je jedna Svrljižanka došla na hitan pregled sa svojim suprugom.

Prema nezvaničnim informacijama pacijent se najpre žalio na probadanje u grudima pa je odmah prebačen u ordinaciju sa EKG aparatom kako bi se po hitnom postupku uradio snimak. Kada je medicinsko osoblje ustanovilo da je sve u redu dežurni lekar, specijalista M.M. (55), pozvao je pacijenta da sedne na stolicu kako bi ga detaljnije pregledao. U tom trenutku, na poziv lekara reagovao je zabrinuti suprug, rekavši ”da njegova supruga nije u stanju da sedi i da mora da leži”, a potom i nasrnuo na lekara.

Nije bilo nikakvog povoda za takvo ponašanje, doktor je sasvim pristojno rekao da pacijent mora da se detaljno pregleda. Lekaru su spale naočare s glave i čovek je posrnuo, čula se vika i dreka u holu Doma zdravlja, niko ništa nije preduzeo da zaštiti lekara, verovatno niko nije  ni smeo da se meša, rekao je za ”Svrljiške novine” jedan od očevidaca ovog nemilog događaja.

Direktor Doma zdravlja Dragan Budimović osudio je ovakvo ponašanje i rekao da postoje institucije preko kojih treba uložiti žalbu ukoliko neko nije zadovoljan radom lekara, a ne da primenjuje silu.

Na kraju ostaje da povodom ovog događaja reaguju nadležne službe i institucije. Lekari i medicinsko osoblje kažu da su zabrinuti za svoju bezbednost i da se nešto pod hitno mora preduzeti.

Autor: Svrljiške novine
Foto: kodex.me

15 Komentara

  1. Desavace se ovo jos cesce,desava se da u ordrinaciji ima po pet sest pacijenat na pregledu,prepisuju lekove kao slatkise.Na decijem je jos gore,nema pedijatra,desavalo se da doktor roditelja pita sta da prepise detetu od lekova.Za vakcinaciju beba morate da ih posetite kada beba treba da primi vakcinu,strasno

    1. Kako rade, tako i prolaze….Poslušajte i drugu stranu, možda i taj čovek ima nešto da kaže ;), pa nas nezvanično informišite….

  2. naravno da ce se desavati jer danas postoji 20 posto lekara koji se stvarno interesuje za njihove pacijente a ovakve situacije ce postati ne izbezne…

  3. Tako je strucnjaci intelektualci i sveznajuci akademici!!!! Tooooo, oni nista ne znaju i ne rade a vi ste sigurno vodeci strucnjaci u svojim oblastima. Ne, vi sve znate o svemu.
    Sto se tako ne pokazete i u posti i elektrodistribuciji, u banci ili kad cekate red u sudu ili policiji? Uvati vas baja za siju pa napolje, pa malo po dzep 5 crvene, e tad cutis. A u bolnici si silan kad u hodniku pricas svasta i deres se sestri.
    Svoje frustracije resavajte na drugi nacin i na drugom mestu. Pogledajte i ocistite prvo svoje dvoriste pa onda krenite dalje.
    Dobar dan, hvala i prijatno su mnogo zaguljene reci, prevrtas si jezik, sve ga izlomis, to i ne treba nigde da pricas a kamoli kod nepismene neznalice sto nista ne rade a primaju mnogo golemu platu.
    I takooooo…..

    1. I takooooo…..to biva kad nestanu lekici!!!!
      Profesionalizam i ljubav prema svom poslu u svrljiskom domu zdravlja necu ni da pokusam da komentarisem, jer je svaka rec suvisna…. Na prstima jedne ruke mozete izbrojati postene lekare i sestre!! Sve ostalo je..za…. go… motku!!!!!!

  4. Eto konacno je neko uradio ono sto je trebalo,taj doticni doktor je pod kaznu iz Knjazevca prebacen u Svrljig,da je radio kako treba ne bi dobio batine

  5. Učite školu celog zivota, pa godinama čekate na posao, a onda radite za dvojicu jer država štedi i nema para da zaposli jos lekara, a primate platu od koje nemozete da preživite pa vas jos i biju a oni još gori od tog siledzijje to podržavaju. Pa neće deca da uče školu a i ko uči on ode i nevraća se više. E moja Zemljo Srbijo.

  6. Najbolje je da ih sve pobijemo pa da se sami lečimo, ionako smo mi najpametniji i sve znamo, i koji će nam matrak ovi školovani kad smo mi bez škole uvek upravu i jači smo a i više nas ima.

    1. … nemoj da si toliko rigorozan. mozda je bolje da lekare i doktore stavimo da budu cistaci, lozaci i vozaci a ove druge da nas lece. ionako je veca guzva kod onog “doktora” iz izvora nego u domu zdravlja a covek sve leci i njemu narod vise veruje nego bilo kom doktoru.
      zato… ukinuti fakultete, vise skole. srbija da se vrati u srednji vek i da nas lece oni koji su najglasniji i najjaci. bioenergija, lekovite travke, beli vracevi i kostolomci ( oni sto namestaju ruke i noge bez rendgen aparata ) to je buducnost a sve ovo sto je bilo…NISTA NE VALJA !!!

  7. Udri brate i proteruj svi što imaju školu ili nešto znaju, pa onda ovi što nešto imaju a onda ove što su bolji od mene, pa vi sto ostanete sa vama cu lako, a onda ću ja sam da ostanem i biću najbolji.

  8. NE MOGU DA VERUJEM KOLIKO MRŽNJE I NEČOVEČNOSTI IMA ULJUDIMA SA KOJIMA SAM U OVOM GRADU CELOG SVOG ŽIVOTA! NE MOŽETE O SVIM LJUDIMA U BELOM MANTILU GOVORITI NEGATIVNO,JER JE VEĆI BROJ ONIH KOJI POŠTENO I PROFESIONALNO RADE SVOJ POSAO, A BEZOBRAZLUK I KORUPCIJU IMATE U SVIM OBLASTIMA RADA ALI VI U TE RESORE NESMETE NI DA UDJETE A KAMOLI DA IH KOMENTARIŠETE! ŽALOSNO, DOKLE SMO DOŠLI!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano