Search
Close this search box.
NEMA PLANIRANIH SREDSTAVA
Broj pregleda

Park bez novih igračaka?

Podeli sa prijateljima:

Srce grada, jedino mesto za šetnju i uživanje Svrljižana – Gradski park, po svemu sudeći i ove godine ostaće bez novih igračaka za najmlađe sugrađane.

Park-igracke

Gradski park u minulom periodu prtrpeo je mnoge torture i vandalske činove – od čupanja klupa, kanti za smeće, cveća, do lomljenja invertara i igračaka za decu. Umesto da ovo mesto bude ko iz bajke, nesavesni građani dozvolili su da se pretvori u mesto za okupljanje i ispijanje alkohola i demonstriranje vandalskih činova.

U parku se trenutno nalaze dva tobogana i to pohabana, zatim jedna mala ljuljaškica i jedna drvena kućica sa peskom, što je, smatramo, nedovoljno za sve mališane koji tamo u toku dana provode vreme igrajući se sa svojim roditeljima, bakama i dekama.

Stare, polomljene i nefunkcionalne igračke preventivno su uklonjene radi bezbednosti svih građana, kažu iz komunalnog preduzeća.

Na pitanje ”da li deca Svrljiga mogu da očekuju nove igračke u parku” direktor JKSP ”Svrljig” Igor Davidivoć kaže da su nefunkcionalne i stare igračke pomerene iz bezbednosnih razloga, i da je JKSP ”Svrljig” isključivo nadležno za održavanje čistoće u Gradskom parku.

Direktor JP Direkcije za izgradnju Svrljiga Branislav Mihajlović ističe da za nabavku novih igračaka nisu predviđena sredstva, već samo za uređenje prostora u parku.

Što se tiče obećanog i dugoočekivanog video nadzora direktor Mihajlović kaže da će uskoro biti raspisana javna nabavka i da će taj projekat biti završen.

Na kraju možemo zaključiti da Gradski park i ove godine ostaje bez pomenutih igračaka, tobogana, ljuljaški .. jedino ako neko dobre volje, nakon postavljanja video nadzora, donatorski pomogne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano