NEMA PLANIRANIH SREDSTAVA

Park bez novih igračaka?

Broj pregleda

Srce grada, jedino mesto za šetnju i uživanje Svrljižana – Gradski park, po svemu sudeći i ove godine ostaće bez novih igračaka za najmlađe sugrađane.

Park-igracke

Gradski park u minulom periodu prtrpeo je mnoge torture i vandalske činove – od čupanja klupa, kanti za smeće, cveća, do lomljenja invertara i igračaka za decu. Umesto da ovo mesto bude ko iz bajke, nesavesni građani dozvolili su da se pretvori u mesto za okupljanje i ispijanje alkohola i demonstriranje vandalskih činova.

U parku se trenutno nalaze dva tobogana i to pohabana, zatim jedna mala ljuljaškica i jedna drvena kućica sa peskom, što je, smatramo, nedovoljno za sve mališane koji tamo u toku dana provode vreme igrajući se sa svojim roditeljima, bakama i dekama.

Stare, polomljene i nefunkcionalne igračke preventivno su uklonjene radi bezbednosti svih građana, kažu iz komunalnog preduzeća.

Na pitanje “da li deca Svrljiga mogu da očekuju nove igračke u parku“ direktor JKSP “Svrljig“ Igor Davidivoć kaže da su nefunkcionalne i stare igračke pomerene iz bezbednosnih razloga, i da je JKSP “Svrljig“ isključivo nadležno za održavanje čistoće u Gradskom parku.

Direktor JP Direkcije za izgradnju Svrljiga Branislav Mihajlović ističe da za nabavku novih igračaka nisu predviđena sredstva, već samo za uređenje prostora u parku.

Što se tiče obećanog i dugoočekivanog video nadzora direktor Mihajlović kaže da će uskoro biti raspisana javna nabavka i da će taj projekat biti završen.

Na kraju možemo zaključiti da Gradski park i ove godine ostaje bez pomenutih igračaka, tobogana, ljuljaški .. jedino ako neko dobre volje, nakon postavljanja video nadzora, donatorski pomogne.

Pročitajte i

Gradski park, spomenik, foto: Svrljiške novine

Rekonstrukcija spomenika u gradskom parku

Zajedno sa izgradnjom novih staza za šetanje i rekonstrukcijom mobilijara, radi se i na uređenju centralnog spomenika u gradskom parku. Godinama unazad spomenik palim borcima

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *