Search
Close this search box.
BOLJI USLOVI ZA PRIVREDNIKE
Broj pregleda

Privreda stub razvoja Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Milijom Miletićem sastali su se danas sa privrednicima opštine Svrljig koji upošljavaju pet i više radnika.

Milija

Danas u prepodnevnim časovima, u skupštinskoj sali,  na inicijativu predsednika opštine Svrljig, održan je sastanak kome je prisustvovalo tridesetak svrljiških privrednika. Pored predsednika opštine sastanku su prisustvovali, zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stjković, šef odseka za privredu, Vlada Krstić i predsednik komisije za privredu Radoš Božinović i sekretar SO Svrljig Mariola Gagić.

Privrednici-opštine-Svrljig

Cilj rukovodstva opštine je da saradnjom sa lokalnim privrednicima i zajedničkim naporima nastojimo da poboljšamo ekonomsko privrednu situaciju i ubzamo trend razvoja privrede i zapošljavanja novih radnika. Mi smo servis svih građana ali i privrede i spremni smo da budemo spona između vas i nadležnih ministarstava u rešavanju problema sa kojima se sukobljavate u radu, da pokušamo da vam obezbedimo svu logistiku do finansijske podrške iz republičkih fonodova i SIEP-e ,čiju smo podršku i do sada imali – istakao je Miletić.

Miletić je predložio da sastanci budu stalna praksa i da se održavaju bar jednom mesečno kako bi mogli u hodu da se rešavaju zahtevi privrednika koji su u delokrugu poslova Lokalne samouprave.

Privrednici su istakli da je potrebno da neko čvrsto zastupa njihove interese, kako ne bi ”mali” privrednici bili zaštićeni a veći izloženi većim troškovima.

Rasic

Slobodan Rašić, svrljiški privrednik, kaže da je neophodno da neko iz redova privrednika bude aktivan u kreiranju opštinske politike koja je usmerena prema privredi Svrljiga.

privreda-svrljig

Boban Jovanović, direktor fabrike za izradu stolica ”Nonić”, ističe da Udruženje privrednika treba što pre da donese odluku o smeni njihovog predstavnika u Opštinskom veću, i da se za tu poziciju izabere adekvatna i aktivna ličnost.

Privrednici su razmatrali i probleme koje imaju prilikom dobijanja građevinske dozvole, a kao problem naveli su i zonu komunalnih usluga.

Direktor uspešne firme za preradu lekovitog bilja ”Jeligor” ističe da za sada ima veoma lošu komunikaciju sa nadležnima u oblasti građevinarstva u Opštini i da teško dolazi do potrebnih dokumenata, što nije slučaj u drugim gradovima i opštinama.

JELIGOR

Pored kritika pohvalili angažovanje opštine na uređenju atarskih puteva koji vode do poljoprivrednih gazdinstava, a posebno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom ostvarila je firma ”Status”.

Bora-Jovic

Na kraju, prisutni su prihvatili predlog da ovakvi susreti budu stalna praksa i odlučili da se sledeći sastanak predstavnika opštine sa privrednicima održi u objektu Vinarije ”Status” u Malči.

Na kraju sastanka predsednik Miletić je podelio prigodne poklone privrednicima poželevši im uspšenu radnu godinu.

4 Komentara

  1. ma dobar on presednik i trdise covek ali ima krtice koje napustao a to trba uklonoti sto pre dalje iz njegove okoline.inace najvise uradeo od dosadasnji presednici unazad 25 god.stosu bili pre njega.sve najlepse presednice

  2. Pohvale za inicijativu, ali se bojim da ne ostane mrtvo slovo na papiru…..

    “….da poboljšamo ekonomsko privrednu situaciju i ubzamo trend razvoja privrede i zapošljavanja novih radnika…”
    Koji “trend razvoja i zapošljavanja”?! Koje mere su dogovorene? Privreda je na ivici kolapsa. Zamišljena lica privrednika sve govore.
    Postoji razlika izmedju zapošljavanja ljudi na produktivnim i neproduktivnim radnim mestima i njihov doprinos razvoju privrede…

    1. “lica privrednika sve govore” vala bas, ko se sve ovde bavi privredom dobro da i apokalipsa nije vec zakucala na vrata Svrljiga!!
      “Privreda je na ivici kolapsa” vala od kad su ovi gore pomenuti sve pokupovali i opljackali jos od davne 1990. godine do dana danasnjeg!!!
      Hocete liberalni kapitalizam, ali kad bi lokalna samouprava dala to, to, to i to, a drzava dala subvencije za ovo, ono, ono i ovo, jos kad bi i nacionalna sluzba dala to i ono i ovo….I kad mi sve to daju, ja onda da budem gazda!!!!
      Kako se ophode prema zaposlenima (psuju, samo sto ne biju), koliko njih radi na crno, koliku zaradu daju svojim radnicima… To su neka pitanja na koja treba da daju odgovore pre svega, pa onda da se izvuku ispod kamenja da nesto traze!!!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano