Broj pregleda

Сврљишким ђацима првацима по 5000 динара

За почетак нове школске добро се припремила Скупштина општине Сврљиг, чијим су средствима, из буџета, данас ђаци прваци у Драинцу и Нишевцу добили по 5. 000 динара

Deda mraz u poseti skoli

На предлог Општинског већа, по одлуци Скупштине општине Сврљиг, данас су родитељима деце која су кренула у први разред уручена новчана средства у износу од по 5000 динара. Једнократне новчане помоћи уручили су председник Општине Сврљиг Милија Милетић и директор Основне школе Саша Голубовић.

Ова помоћ намењена је за наше прваке. Сваке следеће године прваци на територији општине Сврљиг добијаће новчана средства на почетку школске године, истакао је председник Милетић.

Данас су су новчана давања уручена родитељима у селима Драинац и Нишевац.

Посебна захвалност иде локалној самуправи и председнику. Сматрам да је јако мали број школа у Србији, а поготово оних школа које су у локалној заједници са таквим степеном развијености. Наша општина знамо сви да је прилично неразвијена и јако пуно труда треба уложити да се одвоје нека средства за наше најмлађе за које је то најпотребније, изјавио је директора ОШ Добрила Стамболић, Саша Голубовић.

 

У Драинцу и Нишевцу подељенео је укупно 10 једнократних помоћи.

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.