Broj pregleda

Подела новогодишњих пакетића младима

Новогодишњи караван општинског Деда Мраза кренуо је данас у облазак малишана школског и предшколског узраста на сеоском подручју. Данас су пакетићи подељени у Драјинцу, Преконоги, Грбавчу, Лалинцу и Нишевцу.

Председник општине Милија  Милетић, члан Општинског већа (задужен за младе) Ива Антић и директор Основне школе “Добрила  Стамболић“ Саша Голубовић,обишли су првог дана школе у Драјинцу, Преконоги, Грбавчу, Лалинцу и Нишевцу, а успут и породицу социјално угрожених у сврљишком селу Плужина.

И ове године смо кренули са поделом пакетића за све малишане, децу школског и предшколског узраста у установама али и за децу на сеоском подручју која немају обданишта, већ одрастају у кућним условима са родитељима – истакао је Милетић.

Милетић је приликом обиласка истакао задовољство што је општинска акција за помоћи младим брачним паровима успела да повећа пораст наталитета и дала резултате.

У наредном периоду настојаћемо да повећамо помоћ младим мајкама-породиљама и за одгој деце незаполсеним мајкама и супроставимо се белој куг – рекао је председник Милетић.

Малишанима су срећно детинство и много здравља и среће пожелели општински већник Ива Антић и директор матичне  школе Саша Голубовић.

Општински караван наставља поход обиласком школа и села у другом делу општине у селима Извор, Бурдимо, Гушевац, Рибаре и Белоиње..

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.