Svrljiške novine

Broj pregleda

Младеновић представља Србију у Стразбуру

Podeli sa prijateljima:

 Скупштина младих Савета Европе одржава се од 5. до 7.октобра у Стразбуру, у Француској, на коме Србију представља општински већник општине Сврљиг, Марко Младеновић.

Marko-Mladenovic

Организатор ове Скупштине је парламентарна Скупштина Савета Европе, а она је део једног већег догађаја – Светског форума демократије који окупља високе политичке званичнике, водеће јавне личности, добитнике Нобелових награда и активисте цивилног друштва.

Циљ одржавања ‘’Светског форума демократије’’ је размена искустава и схватање али и помоћи при идентификуји ризика, као и могуће одговоре на данашње друштвwене изазове.У оквиру Скупштине младих млади људи из свих крајева Европе расправљаће о темама везаним за омладину и демократију као што су демократија и религија, демократија и глобализација, демократија И нови друштвени медији, демократија и приступ социјалним правима и сл. Препоруке са а биће скупштине биће усмерене ка Светском форуму демократије као предлог мера које требају бити усвојене како би се положај младих у Европи побољшао.

– Велика ми је част да на оваквом скупу представљам Србију. У свакој земљи млади имају специфичне проблеме, али можемо идентификовати и неке универзалне проблеме младих у свим земљама. Циљ нам је да високим званичницима предочимо ове проблеме, али и конкретна решења у виду препоруке која ће бити разматрана на Форуму али и парламентарној Скупштини Савета Европе.

Искористићу и прилику да на овом скупу стекнем што више контаката како би унапредо сарадњу Сврљига са другим општинама широм Европе, рекао је Младеновић за сврљишке новине.

На отварању, петог октобра, присутнима су се обратили Жан-Клод Мињон, председник Парламентарне скупштине, господин Тхорбјøрн Јагланд, генерални секретар Већа Европе, госпођа Мариа Пасцхоу, председник Саветодавног већа за омладину Европе.

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

NAJNOVIJE NA PORTALU

2. OKTOBAR

POSLEDNJI OVOGODIŠNJI VAŠAR U SVRLJIGU – VANREDNI AUTOBUSKI POLASCI

MUP

Projekt “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” promoviše sigurnost u saobraćaju i vanrednim situacijama u Svrljigu

Proglašen Dan žalosti

Dan žalosti: Zakonske smernice i kazne

Sport u oktobru

Svrljig Open 2023: Teniski turnir Udruženja tenisera ,,Masters” Svrljig!

Teniseri

Svrljižanin Mladen Đorđević ostvario zapažen uspeh na teniskom turniru u Nišu

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *