Broj pregleda

Борба за малог Филипа

Данас у 13 сати, у спортској сали средње школе, “Душан Тривунац Драгош“, одржан је хуманитарни турнир у баскету под називом “Помозимо малом Филипу“. Овом приликом сакупљено је око 12.000 динара.

za-filipa

Турнир који је почео око 13 часова, у име Општине Сврљиг, подржао је помоћник председника општине Марко Младеновић. Учешће је узело 12 екипа, састављених од ученика средње школе.

Иначе, ово је друга хуманитарна акција за помоћ малом Филипу коју су организовали ученици СШ Душан Тривунац – Драгош из Сврљига у сарадњи са Сврљишким новинама и редакцијом младих новинара. Они су прву акцију спровели на СЦ Пастириште 27. октобра, и том приликом сакупили око 10.000 динара.

Средњошколци су и овог пута окачили транспарент са мотивима срца и љубави и најавили нове активности како би помогли свом суграђанину.

Филип Микић деветогодишњи дечак из Сврљига болује од леукемије а његова породица није у могућности да обезбеди новац за скупе лекове и даље лечење.

Број рачуна за помоћ овом дечаку је 325 930080003283 626 уколико средства уплаћујете из Србије, уколико желите да нова пошаљете из иностранства број рачуна је /РС35325934170125543143 ОТП банка.

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.