Search
Close this search box.
PRIORITET PROIZVODNJI I ZANATIMA
Broj pregleda

Održana 41. sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

Čalnovi Opštinskog veća opštine Svrljig na jučerašnjoj 41. sednici usvojili su Odluku o naknadi uređivanja građevinskog zemljišta na području naselja Svrljig. Sednici je, u odsustvu predsednika Miletića, predsedavao njegov zamenik Ljubiša Stojković a većnike je sa ovom tačkom upoznala Gostana Mihajlović, šef Odseka za‚urbanizam, stambeno komunalne delatnosti i građevinarstvo.

OPSTINSKO-VECE

Novina u zakonu je da prilikom legalizacije o nadoknadama sada više ne olučuju republički organi već Lokalna samouprava. Shodno tome načelnik Opštinske uprave Zdravko Krstić, predložio je na sednici, da se radi unapređenja proizvodnje i zanatstva a time i iniciranja boljeg zapošljavanja, za objekte ove namene, prilikom legalizacije naplaćuje simbolična taksa od jednog dinara po metru kvadratnom. Na drugoj strani za legalizaciju novih objekata ili dogradnju pri starim, kada je reč o prostorima za igre na sreću i benzinske stanice, predložena je nadoknada od 2.000 dinara. Većnici su jednoglasno prihvatili predlog načelnika Krstića ali će konačnu reč o ovoj odluci dati odbornici na seldećoj sednici Skupštine opštine Svrljig.

Na sednici je prihvaćen i predlog da stranka može da ovlasti opštinski organ da za njen račun prikupi o obradi kompletnu dokumentaciju za legalizaciju.

Većnici su razmatrali i usvojili još jednu novinu u ovoj oblasti koja se odnosi na gradnju objekata kod međe placa. Po novom neophodno je pribaviti saglasnost komšije ili postupiti po propisu opštinskog organa.

Novim zakonom objekti dosada evidentirani kao državna svojina a na teritoriji neke opštine, prelaze u vlasništvo Lokalne samouprave. Toga radi, predloženo je da se u skladu sa zakonskim propisima nakasnije do 7. oktobra 2014. obavi popis svih nepokretnosti na teritoriji opštine i o tome obavesti Agencija za nepokretnosti Republike Srbije a potom izvrši i upis na ime Lokalne samouprave.

Jedan komentar

  1. Toliko o obećanju većnika Tomislava Vasića u vezi gradske čistoće i svega što je izneo na račun Komunalnog preduzeća u vašim novinama. To ujedno dokazuje kakvi nam vode opštinu. Ljudi od reči.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano