PROJEKAT ''EXCHANGE 4''
Broj pregleda

Održana 40. sednica Opštinskog veća

Donošenje Odluke o raspisivanju oglasa za postavljanje zamenika načelnika Opštinske uprave i imenovanje radnih tela budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, zaštitu žitvotne sredine i protivpožarnu zaštitu i predstavljanje projekta ”Exchange 4” bile su glavne teme 40. Opštinskog veća opštine Svrljig.

Vece-opstine

Odmah po usvajanju zapisnika sa predhodne 39. sednice, većnici su jednoglasno doneli odluku o raspisivanju oglasa za postavljanje zamenika načelnika OU Svrljig.

U nastavku imenovana je komisija za sprovođenje postupka javnog konkursa za finansiranje u oblasti sporta. Predsednik ove komisije je profesor sporta Miroslav Marković a za članove izabrani su Rodoljub Ranđelović, Milan Milutinović, Vlada Bogojević, Miroslav Milutinović i Dragan Savić.

Imenovano je radno telo budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede u sastavu Vlada Krstić, predsednik, i članovi Slađana Milosavljević, Laslo Kiš Torma, Vilotije Pavlović i Dejan Mitić.

Za predsednika radnog tela budžetskog Fonda za zaštitu od požara i elementarnih nepogoda imenovana je Ninoslava Mihajlović a za članove Ranko Jovanović, Nebojša Stojanović, Dragoljub Savić i Zvonko Aksentijević.

Radno telo budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine imenovano je u sastavu: Nebojša Tričković, predsednik, i članovi Goran Dinić, Emina Stefanović, Lela Ivković i Jelena Radojković.

o-v

Zadatak ovih radnih tela biće praćenje programa, projekata i drugih aktivnosti u oblasti unapređenja i opštine Svrljig, povezivanje sa susednim opštinama u vezi navedene problematike i davanje predloga i rešenja vezanih za rad Fonda Opštinskom veću opštine Svrljig.

Predsednik opštinskog veća i opštine Milija Miletić obavestio je danas većnike da je početkom ove sedmice stiglo obaveštenje od Delegacije evropske unije u Srbiji da je opština Svrljig, potpunom konkursnom dokumentacijom, uspešno prošla projekat ”Exchange 4”.
Projekat pod nazivom ”Svrljižanka” usmeren je na razvoj poljoprivrede i stočarstva svrljiške opštine, rečeno je danas na Veću.

Projekat je namenjen za razvoj poljoprivrede, sa akcentom na stočarstvo u opštini Svrljig. Naši poljoprivrednici imaće priliku da obiđu i promovišu poljoprivredne proizvode sir, belmuž i ostalo, najpre u Beogradu a potom i u partnerskim gradovima u Nemačkoj i Italiji – istakao je Miletić.

Opštini Svrljig partneri na ovom IPA projektu su Zemljoradnička Zadruga Svrljig, gradovi Republike Nemačke i Italije, kao i grad Beograd.

Vrednost projekta je oko 200 000 eura.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *