Search
Close this search box.
13. SEDNICA SO SVRLJIG
Broj pregleda

Usvojen budžet za 2014-tu

Podeli sa prijateljima:

Šesnaest odbornika vladajuće koalicije SO Svrljig danas je glasalo za usvajanje budžeta za 2014. godinu koji iznosi 490.500.000 dinara. Opozicija (SPS-NS-JS, SNS i DS) ovog puta ostala je uzdržana.

SO-SVRLJIG-SEDNICA

U okviru predstavljanja i usvajanja budžeta na današnjoj sednici SO Svrljig prisustvovali su i direktori ustanova i preduzeća, korisnici budžeta, koji su odgovarali na pitanja odbornika lokalnog parlamenta. Kako će sredstva biti raspodeljena i za koje namene su opredeljena govorila je Šefica odseka za budžet i finansije Marina Savić, obrazložući predlog budžeta Opštine Svrljig za 2014. godinu.

Dragan Petrović (SNS) ocenio je da je budžet za 2014. godinu precizinije i transparentnije prezentovan javnosti. On je dodatako i temu plata u javnom sektoru i ocenio da su u Svrljigu previsoke, u odnosu na standard građana Svrljiga, i radnike u realnom sektoru.

Neto prosek u javnom sektoru je 50,000 dinara – istakao je Petrović.

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić istakao je da je u prvom planu, u budućem periodu, rešavanje problema vodosnabdevanja i zapošljavanje. Pri kreaciji budžeta koji će naredne godine biti socijalni, kao i republički, da maksimalno sagledamo sve korisnike.

13-sednica

I pored štednje trudićemo se da pomognemo svim našim sugrađanima i korisnicima podjednako – kaže Miletić.

Jeremijić Goran (SNS) smatra da budžet zakonski jeste, ali politički nije dobar, a nije dobar ni za građane jer ne vodi opštinu Svrljig u pravcu razvoja.

Bazen promašena investiicja ali ga SPS neće zakopati bagerom kad dođe na vlast u Svrljigu.

jcb-radovna

Izgradnja bazena na SC Pastirište iznosi 75 miliona dinara, a celokupna rekonstrukcija vodovoda u Manojlici 110 miliona dinara, pa je trebalo da se radi planski, odnosno prvo da se reši vodosnabdevanje – kaže Radovan Mitić (SPS).

Šef odborničke grupe SPS-JS-NS Radovan Mitić zaključio je da sredstva koja su namenjena Fondu za razvoj poljoprivrede treba biti umanjena za 10 miliona dinara, te da se ta razlika preusmeri na JKSP ”Svrljig” i subvencije za zapošljavanje u opštini.

Mitić je dotakao i iznos namenjen za sport koji iznosi oko 7 miliona dinara.

 Za sport treba odvajati sredstva ali voditi računa na koji način se koriste pa i efekat i rezultat klubova treba da bude veći – rekao je Mitić i dodao da sa 7 miliona može da se urade tri manje ulice, jer jedna manja ulica košta oko milion dinara, kompletna izrada.

Kada je Informisanje u pitanju, u sledećoj godini opredeljeno je 5,5 miliona dinara, za milion dinara više nego u 2013. godini. Ocenjeno je da kroz ovaj iznos, pored medija iz regiona, treba više sagledati domaće medije iz Svrljiga koji se teško bore sa republičkim nametima.

Inače, na prošloj skupštini izneti su podaci ko i koliko od medijskih kuća dobija iz opštinske kase, a od svrljiških medija pozamašnom cifrom ističe se jedino lokalna televizija za koju se izdvaja najveći deo sredstava.

Mitić apelovao da se plate funkcionerima smanje

Preporučujem da se smanje plate funkcionerima opštine Svrljig za 20 %, istakao je Radovan Mitić, čija je plata, kada je bio predsednik SO Svrljig bila 127. 245, oo  dinara.

PODSETINIK:

Radovan Mitić (SPS) (bivši predsednik Skupštine)

Decembar 2009. godina – 127. 245,oo dinara

Januar 2010. godina – 112. 245,oo dinara

Februar 2010. godina – 114. 957,oo dinara

Mart 2010. godina – 97. 983,oo dinara

Jasmina Radovanović (DS) govorila je o finansiranju sportskih organizacija i klubova i posebno se osvrnula na sredstva namenjena fudbalskom klubu ”Svrljig”. Ona ističe da je potrebno istaknuti postignute rezultate i podneti izveštaje o trošenju sredstava, kako bi rad ove sportske organizacije bio transparentno prikazan javnosti. Što se tiče ostalih klubova jedan od neravnopravno sagledanih je ŠK ”Zeleni Vrh”, kaže Radovanovićeva, i dodaje da je za šahiste ovog kluba, čiji je predsednik velemajstor Miroslav Tošić, poznat širom sveta, za koji je predviđeno oko 260 000 dinara, ipak mala suma. Takođe malo je opredeljeno i za novoformirani KK ”Svrljig” koji je sagledan sa 300 000 dinara što je premalo.

Do kraja, sve tačke su usvojene.

12 Komentara

  1. Za onog naucnika iz sns da prouci ove razvojne korake svoje vlade!!
    http://www.kurir-info.rs/drzava-dere-seljake-od-svakog-teleta-uzmu-mi-trecinu-clanak-1119269
    Ovaj staljin prvo neka porusi halu i trzni centar iza suda, pa onda neka krene dalje, prvo svoja dostignuca neka dovrsi…Jednom ste vec tako cepnuli ogromne pare u svoje dzepove, zatrpavajuci rupu koju ste bazenom zvali. Naravo, prvo on da vrati 20% u budzet od ove nabrojane zarade koje je capio, pa onda da to trazi od drugih…!!!!
    A ti drugi su odbornik radnik poreske uprave, odbornik doktor doma zdravlja, odbornik iz sumarske sekcije, odbornica radnica u prosveti, gle cuda svi na drzavna jasla i svi sa primanjima preko 70 i vise hiljada a prozivaju neke druge, sebe ne vide….

  2. Radovan Mitić je za ovo kratko vreme uzeo čak 452.430 dinara, bez uračunatih dnevnica za putovanja i još što-šta.
    Kuda plovi ovaj brod?

  3. Da li Svrljig zaslužuje nove ljude koji mogu da povedu ovaj grad u lepšu budućnost? Dokle više jedne te iste face na svim izborima.Golubova preletača previše do juče SPS danas SNS do juče JUL danas DS … Dajte ljudi da promenimo ovo ZLO koje nam uništava živote i naš Svrljig. Sve ovo što sedi u skupštini i predstavlja nas građane,treba poslati u istoriju jedne ružne i promašene politike. Samo gledaju svoje interese i čekaju dnevnice i kao nešto kritikuju grade rade… Svrljig mora da sakupi snage da ovih 27 odbornika zauvek pošalje u prošlost i pritom zabrani svako dalje kandidovanje na izborima. Zar Svrljig nema boljih,mlađih i školovanijih kadrova koji će pošteno da rade poso za koji ih biraju građani. Sve dok ove face vladaju i sede u skupštini naše opštine boljitka našem gradu biti neće.

  4. Dragi sugradjani najgore u svemu tome sto niko od nas nije ucestvovao i dao sugestiju na budzet koji je skorjen od strane seljacke stranke. Po nekoj mojoj logici vladajuca garnitura je odredivali tacno i precizno kom budzetskom korisniku ce koliko trebati da se pokrije buduca kampanja u 2014 godini. I ne samo to. Nego treba da se i <> pomogne po selima koji su ujedno i glasacka masina aktuelnog rezima.

  5. По први пут да се сложим са неким Сврљижанином.
    Овом сиромашном граду потребно је ново лице, писмен и паметан човек. Искусан говорник и још вештији политичар. Неко ко може да доведе инвеститоре и да запосли ово мало грађана што је остало. Ако се озбиљно запитамо, а то је свакако озбиљно питање сваког ко чита ово а из Сврљига је, КОЛИКО ЈЕ НОВИХ ФАБРИКА ОТВОРЕНО ??? То је грандиозна реч, хајмо да се упитамо колико је нових супер маркета отворено, трафика, продавница, пиљара, самоуслуга… Велика НУЛА! Економско окружење је у катастрофалном стању. Нема нових улагања, нема инвестиција и све оно мало што је уложено ВЕШТО ЈЕ сакривено или боље речено -нема га- (СИЕПА, ДОНАЦИЈЕ…и остало)
    С тога КОНСТАТУЈЕМ –
    СВРЉИГУ СУ ПОТРЕБНИ ПРЕВРЕМЕНИ ИЗБОРИ!!!
    НОВИ И ПОШТЕНИ ЉУДИ
    Или у супротном сви да се селимо.

    ПОЗДРАВ
    Ново лице!

    1. Nekolicini je zesci pojam demokratije…
      Jesi li ovo opisao stanje u celoj Srbiji? Ako jesi, tacno je tako od Subotice do Preseva!!!!!!!!!!
      S toga konstantujemo izbori dok ja ili moj tata ili bata ne pobedimo i zasednemo, makar morali izbori svakog drugog dana da se odrzavaju… Ako ni tada ne pobedimo onda svakog dana glasanje pa dok ne pobedimo!!!! Nova lica zveri…

  6. sta priča ova gospodja iz propalog DS da sredstva dodeljena f.k.Svrljig nisu opravdana i da nisu transparentna neka se raspita malo bolje sve je transparentno i opravdano do zadnjeg dinara a ako nekom bode u oči f.k.Svrljig koji trenutno ima 4 selekcije sa preko 100 članova,najviše dece i što trenutno ima najbolji rezultat u zadnje četiri godine to ne treba da ima veze sa dnevnom politikom nego treba to podržati i dati podršku tom kolektivu i poželeti mu sreću u daljem takmičenju ,ako ne najlakše je staviti katanac na kapiju i pustiti da sve uraste u korov i onda bi svi bili srećni jer se neće odvajati sredstva za f.k.Svrljig.F.K.Svrljig trenutno odlično funkcioniše zahvaljujući trenutnoj upravi i odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom,što se iskreno nadam da će se nastaviti.

  7. ko je bre ovaj radovan da rusi bazen ima dva odborinika u skupstinu i on ce da radi nesto pokri se usima i cuti brko. vaskerce treba prvo da usvoji budzet jer mu je cumi zaposlio suprugu. jeremija sto suruje s hrvati i tera maisnsku u propas da si bolje cuti da ne pisem javno sta se desacva,

  8. Na ovih 490,500,000 miliona dinara koji su usvojeni budžetom dodajem i 257,113,059 miliona dinara koji su predviđeni Fiskalnom strategijom za 2014.godinu za opštinu Svrljig (nenamenski transferi iz budžeta RS) koje će dobiti kao devastirano područje IV kategorije. To je ukupno 747,613,059 miliona dinara ili 6,500,983 evra, što je već ozbiljna suma za tako malu opštinu koja može pametno da se iskoristi. Toliko od mene na ovu temu.

    Pozdrav i vidimo se za praznike

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano