Search
Close this search box.
PREZENTACIJA SVRLJIGA
Broj pregleda

Svrljižani na sajmu u Beogradu

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig i ove godine učestvuje na Međunarodnom sajamu preduzetništva i lokalne samouprave, kao i na 8. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu. 

sajam

Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza“, 12. po redu, i 5. Sajam lokalne samouprave otvoreni su na Beogradskom sajmu i trajaće do petka, 29. novembra. Manifestacije se održavaju pod sloganom „Poveži se“, a Beogradski sajam ih organizuje u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

Cilj manifestacije je da poboljša  poslovni i privredni ambijent, te da predstavi potencijale Srbije, a praksa je pokazala da lokalni razvoj direktno utiče na razvoj regiona.

stand

Štand Svrljižana posetio je juče predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Sajam lokalnih samouprava izuzetna je prilika za predstavljanje aktivnosti, resursa i potencijala naše opštine. Na taj način možemo ostvariti nove kontakte i privući strane investitore – istakao je Miletić juče na beogradskom sajmu.

Na sajmu lokalne samouprave štand Svrljiga obišao je i državni sekretar u ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave Saša Živković, rodom iz Bele Palanke.

sekretar

Svrljižani nisu propustili da se predstave na 6. Sajmu etno hrane i pića. Oni su imali prilike da, Beograđanima i drugim posetiocima, pokažu sve svoje specijalitete, od belmuža, čuvenog svrljiškog sira i kačkavalja, do dobre domaće rakije i vina iz podruma svrljiških proizvođača.

svrljig-stand

Na ovom sajmu biće predstavjeni hrana i piće užih geografskih područja koja se pravi po posebnoj recepturi u ograničenoj količini za tržište (nacionalni specijaliteti) u izlagačkom delu i specifična tradicionalna jela u revijalnom delu. Oprema za proizvodnju i čuvanje etno hrane. Akreditovane laboratorije za testiranje kvaliteta hrane.

milija-i-kis

Svrljiški štand, jedan od najatraktivnijih, obišli su mnogi novinari, poznate medijske ličnosti, ali i političari. U toku jučerašnjeg dana na štandu su boravili Miroslav Kiš, predstavnik Asocijacije poljoprivrednika i Đorđe Staničić generalni sekretar SKGO.

SEE

Sajamovi se održavaju u Beogradu od 27. do 29. novembra.

5 Komentara

    1. Neznaju, b’e seko neznaju, neznaju, a neke od nas neznaju ni pravopis, neznaju pa sta ako neznaju… Bitno da su bednice jer znaju ko su bednici, a pravopis ako i neznaju…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Ovo su budući ministri u Vladi Republike Srbije

Izbori 2024

Saopštenje predsednika opštine Svrljig povodom navoda odbornika Petkovića

Izbori 2024

Novi DSS predao listu za lokalne izbore u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano