Search
Close this search box.
PREDSTAVLJENA SVRLJIŠKA OVCA
Broj pregleda

Svrljižani na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Skupštine opštine Svrljig Nebojša Antonijević obišao je svrljiške poljoprivrednike – izlagače stoke na 81. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Sajam je posetio i narodni poslanik i član Odbora za poljoprivredu Republike Srbije, Milija Miletić. 

PREEDSEDNIK-SO-SVRLJIG
Sajam je obeležila Izložba poljoprivredne mehanizacije i Nacionalna izložba stoke, koja se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Svrljižani su, kao i proteklih godina, bili zapaženi izlagači i za izložena grla uručene su im nagrade i pohvalnice organizatora.

Miletic
– Svrljižani kao dobri domaćini predstavili su našu opštinu na 81. Međunarodnom sajmu poljoprivrede. Postali smo prepoznatljivi po našim jedinstvenim grlima stoke i dobroj hrani, što je ujedno i cilj ovog sajma, poručio je predsednik SO Nebojša Antonijević. 

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu je vodeći sajam iz oblasti agrobiznisa na prostoru Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope. U sedam sajamskih dana susreću se i povezuju proizvođači, trgovci, stručnjaci, te je ovo još jedna svojevrsna prilika da Svrljižani predstave autohtonu rasu i plasiraju je na neko od evropskih tržišta.

NS-SAJAM

Sajam je u ime Odbora za poljoprivredu obišao i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milija Miletić.

Sajam traje do 26. maja.

2 Komentara

  1. Lepo je to videti na Sajmu u Novom Sadu, ali gde se to jagnje od svrljiške ovce može kupiti na beogradskom tržištu????. Pitam sve vas koji se bavite ovčarstvom na teritoriji opštine Svrljig koliko je moguće napraviti prodor svrljiškog jagnjeta na trpezu velikih gradova u Srbiji, pa onda i šire na Balkanu. Postavio bih pitanje ovo jer sam pogledao po velikim i manjim lancima trgovina u Beogradu ali ne prepoznaju trgovci svrljiško jagnje kao brend. Ima pirotskog jagnjeta malo, ali zato ima čak iz Crne Gore da uvoze jagnjiće. Šta da se radi domaćini, da se ta situacija promeni??????. Hoće li tome stati na put zadruga “Svrljižanka”???.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano