BIZNIS ZA MLADE

Ugljanin posetio Svrljig

Broj pregleda

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin posetio je danas Svrljig i tom prilikom sastao se sa predsednikom opštine Milijom Miletićem i njegovim najbližim saradnicima.

1

Ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin, boravio je danas u Svrljigu, gde je razgovarao sa opštinskim rukovodstvom i početnicima u biznisu, koji su dobili bespovratna novčana sredstva od KORNRP.

sulejman-d

Nadam se da ćemo u narednom periodu imati prilike da apliciramo na veći broj projekat. Konkretno kada je reč o otvaranju novih firmi i preduzeća u Svrljigu, istakao je Miletić.

On je naglasio da opština trenutno aktivno radi na projektu rešavanja kanalizacione mreže i zamene filtere, te da se zajedničkim snagama Kancelarije i Opštine reši problem i vodosnabdevanja.

sulejman

Danas je posećena dečija kreativna radionica vlasnice Maje Vidojković,  jedne od tri početnika u biznisu mladih ljudi koji su povratnici u rodna mesta, gde su uz bespovratnu materijalnu pomoć Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, otpočeli posao.

u-ig

Pored Vidojkovićeve koja je dobila 450.000 dinara, novac su u Svrljigu dobili Miljan Milenković za projekat  izrade tekstilnih promotivnih artikala u visini od 750.000 dinara i Petar Krstić 550.000 dinara za projekat proizvodnje muške i ženske galanterije od kože.

Delegacija Kancelarije i Opštine obišla je danas i pogon fabrike vijaka i delova za šinska vozila MIN DIV, koja važi za dobar primer privatizacije u Srbiji.

milija

Inače, Svrljig je jedan od 46 nerazvijenih gradova Srbije u kojima živi ukupno oko milion stanovnika sa veoma niskim standardnom.

min

Radnom sastanku danas su pored predsednika i ministra prisustvovali, pomoćnik ministra Edib Kajević, zamenik predsednika opštine Ljubiša Stojković i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović.

Pročitajte i

1 Komentar

  • oni jedino i znaju da postojimo. Sulejman nas brat.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *