Search
Close this search box.
BIZNIS ZA MLADE
Broj pregleda

Ugljanin posetio Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin posetio je danas Svrljig i tom prilikom sastao se sa predsednikom opštine Milijom Miletićem i njegovim najbližim saradnicima.

1

Ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin, boravio je danas u Svrljigu, gde je razgovarao sa opštinskim rukovodstvom i početnicima u biznisu, koji su dobili bespovratna novčana sredstva od KORNRP.

sulejman-d

Nadam se da ćemo u narednom periodu imati prilike da apliciramo na veći broj projekat. Konkretno kada je reč o otvaranju novih firmi i preduzeća u Svrljigu, istakao je Miletić.

On je naglasio da opština trenutno aktivno radi na projektu rešavanja kanalizacione mreže i zamene filtere, te da se zajedničkim snagama Kancelarije i Opštine reši problem i vodosnabdevanja.

sulejman

Danas je posećena dečija kreativna radionica vlasnice Maje Vidojković,  jedne od tri početnika u biznisu mladih ljudi koji su povratnici u rodna mesta, gde su uz bespovratnu materijalnu pomoć Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, otpočeli posao.

u-ig

Pored Vidojkovićeve koja je dobila 450.000 dinara, novac su u Svrljigu dobili Miljan Milenković za projekat  izrade tekstilnih promotivnih artikala u visini od 750.000 dinara i Petar Krstić 550.000 dinara za projekat proizvodnje muške i ženske galanterije od kože.

Delegacija Kancelarije i Opštine obišla je danas i pogon fabrike vijaka i delova za šinska vozila MIN DIV, koja važi za dobar primer privatizacije u Srbiji.

milija

Inače, Svrljig je jedan od 46 nerazvijenih gradova Srbije u kojima živi ukupno oko milion stanovnika sa veoma niskim standardnom.

min

Radnom sastanku danas su pored predsednika i ministra prisustvovali, pomoćnik ministra Edib Kajević, zamenik predsednika opštine Ljubiša Stojković i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano