Svrljiške novine

NAGRADE ZA LEPŠI SVRLJIG
Broj pregleda

Nagrade za najlepša dvorišta

I ove godine u organizaciji rasadnika Pokreta gorana Svrljig, Centra za turizam, kulturu i sport i Ekološkog društva ”Zdravac”, a pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu životne sredine dodeljene su simbolične nagrade za najlepše dvorište, vrt i terasu.

najlepse-dvoriste

Tradicionalna dodela nagrada, diploma i priznanja za najlepša dvorišta, vrtove i terase, održana je danas  u 17 časova u salonu Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu.

Nagrada
Đošić Vesna

Komisija u sastavu: Tihomir Videnović (Pokreta gorana), Lela Ivković (Fond za zaštitu životne sredine), Dragana Milijić (Ekološko društvo ”Zdravac”) i Slaviša Milivojević (Centar za turizam, kulturu i sport) odlučila je da prvu nagradu za najuređenije dvorište dobije  Đošić Vesna iz ulice Prvomajske, dok su preostala dva dvorišta, Petrović Mime i Stojković Dragane, sa istim brojem bodova zauzela drugo i treće mesto.

Tihomir Videnović
Tihomir Videnović

Od ove godine, ponovo, Fond za zaštitu životne sredine uveo je novčanu nagradu za prvu najbolje uređeno dvorište koja iznosi 5000 dinara, tako da i drugo i treće mesto dele po 3000 dinara, kazao je član komisije Tihomir Videnović i daodao da nagrada za seosko područje – za dvorište i terasu iznosi po 3000 dinara.

Komisija je u proteklom periodu obišla celo gradsko naselje i seoska područja. Oni kažu da su ljudi iz grada počeli u većoj meri da uređuju svoja dvorišta i terase ali da to nije slučaj na seoskom području.

Bitno nam je da i sva naša sela učestvuju u ovom malom ali veoma značajnom takmičenju za našu zdraviju i čistiju sredinu. Na žalost, retka su ona sela koja su uređena, kažu iz komisije.

LEla

Ostale nagrade dobili su:

Za najlepšu terasu prvu nagradu dobila je Bilajna Marković iz ulice Generala Mitića.

U kategoriji javnih ustanova i preduzeća nagradu je dobio pogon Niške mlekare u Svrljigu.

Dvorište Dušice Jovanović iz Niševca je najbolje uređeno seosko dvorište na teritoriji opštine.

Pohvale za izuzetno zalaganje za uređenje dvorišta dobili su: Mariola Milosavljević, Boban Antić i Dragoljub Đorđević.

LEla

Po naseljima nagrade su dobili Slobodan Đorđević iz Lukavice, Sladunka Todorović – Padalište, Slađa Branković – Saraj, Anđelković Bojan – Jelašje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • trebalo je objaviti i fotografije da se vidi sta je nagradjeno

  • Od javnih ustanova treba da nagraditi komunalac jer je njihovo dvorište najlepše ali niko to Ne sme da slika i objavi

  • svaka cast Jovanovici za primer nagrada u prave ruke

  • slike obavezno da se vidi sta se nagradjuje

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *