Svrljiške novine

ROĐENO 9 BEBA
Broj pregleda

Uručena jednokratna novčana pomoć

Po odluci Skupštine opštine Svrljig juče je u sali SО Svrljig uručena novčana pomoć bračnim parovima, roditeljima novorođenčadi, roditeljima dece uzrasta do godinu dana i nezaposlenim porodiljama.

Milija-Miletic---Iva-Antic

Novčana sredstva koja su obezbeđena iz budžeta Opštine Svrljig dodeljuju u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

Ovom prilikom novčana pomoć u iznosu od 150.000 dinara uručena je Dragani i Daliboru Marković, bračnom paru iz sela Grbavče, a po 100.000 dinara dobili su Andrijana i Marko Dinić i Milica i Veljko Kostadinvoić iz Svrljiga.

brak

Novčanu naknadu od 30.000 dinara za novorođenčad dobilo je osam majki iz Svrljiga a samo jedna sa seoskog područja, iz Drajinca.

–  Pomoć za rast nataliteta nam je uvek na prvom mestu. Moram vas obavestiti da će iduća godina biti teška, budžeti će biti smanjeni na teritoriji cele Srbije, a na snazi će biti uvedene restriktivne mere. Postoje inicijative da neke odluke koje smo doneli u prethodnom periodu moramo staviti van snage – istakao je Miletić.

Mladim bračnim parovima i majkama novčana sredstva uručila je Iva Antić, Opštinski većnik opštine Svrljig.

–  Opština na ovaj način želi pomoći u ostvarenju i realizaciji, makar dela, vaših želja, naravno u skladu sa skromnim mogućnostima. Imaćemo sluha, i samo Opštinsko veće ali i KZM za sve vaše predloge i sugestije, pa ono što je moguće sa našim sredstvima, mi ćemo realizovati – istakla je Iva Antić, čestitajući bračnim parovima i roditeljima.

U protekla dva meseca na teritoriji svrljiga rođeno je devet beba.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • IVa antic?sta je ona tamo,ko je nju ugurao u opstinu

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *