Search
Close this search box.
SANDUČIĆE PRODAVALI U DRAINCU
Broj pregleda

OPREZ: Stigli lažni poštari i kod nas!

Podeli sa prijateljima:

Kako nezvanično saznajemo u svrljiškom selu Drainac ordiniraju prodavci poštanskih sandučića koji se lažno predstavljaju kao radnici JP „Pošte Srbije“. 

postansko

Prevaranti širom Srbije idu od vrata do vrata, upozoravaju građane da moraju da postave sandučiće na kapijama i nude iste za 1.000 dinara, iako ti sandučići na pijaci koštaju 300 dinara, a kod Kineza 500 dinara. Pre neki dan su se u Draincu pojavili upravo oni – lažni poštari koji prodaju poštanske sandučiće po visokim cenama uz izgovor da do 1. oktobra svaka kuća mora da ima sanduče ili sledi kazna od 20.000 dinara, kaže jedan stariji žitelj Drainca.

Ova lica se lažno predstavljaju kao radnici „Pošta Srbije“ i nude građanima kućne poštanske sandučiće na prodaju, pozivajući se pritom na Zakon o poštanskim uslugama koji propisuje obavezu posedovanja istih.

Došli su kod mene kući ujutru oko 9 sati. Krenuli sa pričom kako su oni u saradnji sa poštom i kako do 1. oktobra svaka kuća mora da ima propisno poštansko sanduče ili u suprotnom sledi kazna od 20 000 RSD i obavezna kupovina sanduceta po nekoj visokoj ceni, kaže za Svrljiške novine žitelj Drainca i dodaj da su poštanske sandučiće prodavali sandučiće po 1000 dinara, dok isti na pijaci i u kineskim radnjama koštaju od 300 do 500 dinara.

Prevaranti su pokušali da uz priču da je njihovo sanduče oficijalno registrovano kod Pošte i da je kao takvo jedino po propisanim standardima, „uvale“ za sumu od 1000 dinara nekoliko poštanskih sandučeta u Draincu.

Žitelji ih opisuju da deluju vrlo ubedljivo i da čovek ne može da shvati da je zapravo reč o jednoj običnoj prevari i pokušaju bogaćenja na račun već osiromašenog stanovništva.

Oni su prevaranti, ciljaju starije ljude jer su lak plen i ne znaju o čemu se zapravo radi. Ne znam koliko su u Draincu prevarili osoba, ali ne verujem da je to manje od 50-ak domacinstava ako ne i više, kaže zabrinuti žitelj ovog sela nadomak Svrljiga, i dodaje da je kod komšija video priznanicu koju izdaju i na njoj stoji samo pečat “MS-TEL”.

Slična situacija dogodila se i u Svrljigu pre dva ipo meseca.

3 Komentara

  1. Dok je ovaca bice i vune:)!Sve sto vam donose na vrata 99% je u pitanju neka prevara.I sam sam bio prevaren jednom prilikom ali sam se opametio i prodavce na kucnoj adresi lepo oteram u tri lepe pizde materine.Ovo sa sanducicima i nije velika steta ali lakoverni Svrljizani koji su davali zlato za serpe itekako imaju razlog za sekiraciju.Samo me cudi kako policija nista ne preduzima da bi se malverzacije i prevare smanjile iako su upoznati s problematikom.

  2. Drugi put kad dolaze Leskovcani narucite i da vam doteraju papriku ajvarku:)!Cena ce biti povoljna malo skuplje od najskupljeg dragstora u Svrljigu!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano