JEDNA LJULJAŠKA ZA NAJMLAĐE!!!

Gradski park nesiguran za vašu decu?

Broj pregleda

Opština Svrljig godinama unazad ulaže u podsticaj nataliteta kroz novčana davanja za sklopljene brakove, subvencije po rođenju deteta, do godine starosti, nezaposlenim majkama i porodiljama na godišnjem nivou. Pored svega toga najmanje je mesta na kojima roditelji mogu da izvedu decu u šetnju, i gde se njihovi mališani mogu bezbedno igrati i odrastati.

gradski-park

Kao jedino mesto za igru i popodnevnu šetnju, najmlađim Svrljižanima je na raspolaganju Gradski park. Iako u njemu već postoje rekviziti za igru, dugo nisu u funkciji. Ljuljaške su polomljene, tobogani zarđali – a neki od njih služe kao javni wc-i.

ispod

Ostale sprave su totalno uništene i oštećene, pa postoji mogućnost da se deca ozbiljno povrede.

park

Iako je namenjen deci, park služi za okupljanje skoro svih Svrljižana, mlađih i onih starijih, ali je taj epitet izgubio svoj značaj. Klupe za odmor su isčupane iz betona i polomljene, svakodnevno se gazi po njima i urinira a prolaznici su jednom prilikom zatekli klupu okačenu o spomenik u centralnom delu parka.

Sve češća noćna okupljanja u gradskom parku predstavljaju problem što zbog buke, što zbog nereda i smeća koje ostavljaju za sobom.

Unuk i ja smo jednog jutra prebrojali čak pedesetdve plastične pivske flaše, katastrofa, – kazao je R.M. (78).

Ako prvi put odete u park sa malim detetom, možda je najbolje da prvo vi sednete na preostalu ljuljašku, da bi ste proverili koliko je vaše dete bezbedno u Gradskom parku.

G-Park

Roditelji izvode decu koja su nedavno prohodala, a teren je dosta neravan sa polomljenim flašama i svuda je staklo, – kaže T.S. (28).

Pre nekoliko meseci vandali su isčupali i zastavu Srbije sa zgrade Udruženja penzionera Derven, a zbog učestalih noćnih okupljanja i uništavanja imovine  Centar za turizam, kulturu i sport uveo je i video nadzor.
Kao jedno od rešenja bilo je reči da se u Parku uvede video nadzor koji bi pokrivao sve delove i na taj način bilo bi sprečeno dalje uništavanje imovine, međutim do sada niko još nije ništa preuzeo povodom toga.

Foto: M.M.
Autor: Milena Nikolić

Pročitajte i

Gradski park, spomenik, foto: Svrljiške novine

Rekonstrukcija spomenika u gradskom parku

Zajedno sa izgradnjom novih staza za šetanje i rekonstrukcijom mobilijara, radi se i na uređenju centralnog spomenika u gradskom parku. Godinama unazad spomenik palim borcima

Predsednik na terenu, foto: M.M.

Novi sadržaj za decu u gradskom parku

Narednih dana prostor u gradskom parku biće dodatno obogaćen novim ljuljaškama za decu jaslenog uzrasta., Tim povodom danas je gradski park obišao predsednik opštine Miroslav

4 Komentar

  • Jedino rjesenje je kaznjavanje, kao i zabrana ostajanja u parku posle deset uvece. Tako je u USA i parkovi su uredni, bezbjedni i sluze onima kojima su namjenjeni – djeci.

  • Ovo je strasno,kao prvo maldi nemaju kucno vaspitanje,a kao drugo gospoda policijaci nista ne rade,jedino radno mesto ima je kod rampe,sve bih ja njih malo posalo u Beograd da vide kako se radi kada nalete na neku budalu,a ne ovde da izigravaju vlasta a u stavri nista ne rade!!!!

  • Do prosle nedelje nisu ni svetiljke radile pa sta 🙂

  • Ne pomazu ni video nadzori,ni kaznjavanje nego motka bre ljudi pa udri redom.Sta ce u park cele noci a kao maloletni nesme im policija nista.Nije nego BRUKA pocece i u stanove da provaljuju.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *