Search
Close this search box.
JEDNA LJULJAŠKA ZA NAJMLAĐE!!!
Broj pregleda

Gradski park nesiguran za vašu decu?

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig godinama unazad ulaže u podsticaj nataliteta kroz novčana davanja za sklopljene brakove, subvencije po rođenju deteta, do godine starosti, nezaposlenim majkama i porodiljama na godišnjem nivou. Pored svega toga najmanje je mesta na kojima roditelji mogu da izvedu decu u šetnju, i gde se njihovi mališani mogu bezbedno igrati i odrastati.

gradski-park

Kao jedino mesto za igru i popodnevnu šetnju, najmlađim Svrljižanima je na raspolaganju Gradski park. Iako u njemu već postoje rekviziti za igru, dugo nisu u funkciji. Ljuljaške su polomljene, tobogani zarđali – a neki od njih služe kao javni wc-i.

ispod

Ostale sprave su totalno uništene i oštećene, pa postoji mogućnost da se deca ozbiljno povrede.

park

Iako je namenjen deci, park služi za okupljanje skoro svih Svrljižana, mlađih i onih starijih, ali je taj epitet izgubio svoj značaj. Klupe za odmor su isčupane iz betona i polomljene, svakodnevno se gazi po njima i urinira a prolaznici su jednom prilikom zatekli klupu okačenu o spomenik u centralnom delu parka.

Sve češća noćna okupljanja u gradskom parku predstavljaju problem što zbog buke, što zbog nereda i smeća koje ostavljaju za sobom.

Unuk i ja smo jednog jutra prebrojali čak pedesetdve plastične pivske flaše, katastrofa, – kazao je R.M. (78).

Ako prvi put odete u park sa malim detetom, možda je najbolje da prvo vi sednete na preostalu ljuljašku, da bi ste proverili koliko je vaše dete bezbedno u Gradskom parku.

G-Park

Roditelji izvode decu koja su nedavno prohodala, a teren je dosta neravan sa polomljenim flašama i svuda je staklo, – kaže T.S. (28).

Pre nekoliko meseci vandali su isčupali i zastavu Srbije sa zgrade Udruženja penzionera Derven, a zbog učestalih noćnih okupljanja i uništavanja imovine  Centar za turizam, kulturu i sport uveo je i video nadzor.
Kao jedno od rešenja bilo je reči da se u Parku uvede video nadzor koji bi pokrivao sve delove i na taj način bilo bi sprečeno dalje uništavanje imovine, međutim do sada niko još nije ništa preuzeo povodom toga.

Foto: M.M.
Autor: Milena Nikolić

4 Komentara

  1. Jedino rjesenje je kaznjavanje, kao i zabrana ostajanja u parku posle deset uvece. Tako je u USA i parkovi su uredni, bezbjedni i sluze onima kojima su namjenjeni – djeci.

  2. Ovo je strasno,kao prvo maldi nemaju kucno vaspitanje,a kao drugo gospoda policijaci nista ne rade,jedino radno mesto ima je kod rampe,sve bih ja njih malo posalo u Beograd da vide kako se radi kada nalete na neku budalu,a ne ovde da izigravaju vlasta a u stavri nista ne rade!!!!

  3. Ne pomazu ni video nadzori,ni kaznjavanje nego motka bre ljudi pa udri redom.Sta ce u park cele noci a kao maloletni nesme im policija nista.Nije nego BRUKA pocece i u stanove da provaljuju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano