MANJE OSNOVACA
Broj pregleda

Ove godine više đaka u srednjoj školi

U školskoj 2013/14. godini na teritoriji opštine Svrljig ukupno je upisano 96 prvaka i 79 srednjoškolaca.

OS-Skola

U osnovnoj školi Dobrila Stabmolić prvi razred će pohađati 81 đak, dok će u  selima iste škole njih 15 prvi put sesti u školske klupe.  Primetan je porast upisanog broja učenika u prvom razredu srednje škole Dušan Trivunac Dragoš koji ove godine broji 79 đaka, što je u odnosu na prošlu godinu više za 14 polaznika. Raspolažemo podatkom da se u odnosu na prošlu godinu u Osnovnu školu upisalo deset đaka manje nego sada.

Inače, osnovci će danas svečano biti primljeni u 10 časova, dok je srednjoškolcima čas počeo jutros u 7,30 h.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

3 Komentara

  • kako I da bude djaka kada se nista ne ulaze za mlade. pa realno pogledajte gde imate stazu za setanje i setanje dece odnosno vozenje kolicima. treba da vas neko oduva kolima jer je trotoar sav nikakav.

  • Није ни чудо. Све мање деце је у Србији, камо ли у једном јадном и бедном Сврљигу, најсиромашнијем у земљи.
    Немој вас запрепастити податак да ће ово насеље за десетак година имати упола мање живаља него сада. Дакле, од укупног броја од 14000 становника остаћемо на 7000, односно у граду 4000 и остало у селима. Катастрофа.

  • Slazem se podpuno sa Draganovim komentarem!A zasto smo najsiromasnija opstina za to je odgovoran nas predsednik opstine i ljudi koji ga glasaju!U Svrljigu se nista ne radi za mlade nemaju nikakvu perspektivu sve se ulaze u mrtva sela i poljoprivredu umesto u industriju ,sport i kulturu!!!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *