Search
Close this search box.
12. PO REDU
Broj pregleda

Završen „Dečji festival“

Podeli sa prijateljima:

Maskenbalom i dečjom predstavom Gradskog pozorišta Teatar 91 iz Aleksinca sinoć je završen 12. „Dečji festival“ u Svrljigu.

zavrsen-decji

Za ova tri dana, koliko je trajao ovogodišnji Festival, mogli ste uživati u raznovrsnom i šarenolikom kulturno zabavnom programu, dečjim igrama, pesmama, recitacijama ali i osmesima dečaka i devojčica, te gromoglasnim aplauzima roditelja i ostalih posetilaca koji su vrlo često odzvanjali.

Što se tiče završne, treće večeri, program je počeo u 17,30 časova defileom pod maskama. Za ovogodišnji maskenbal prijavilo se više učesnika nego lane, tako da je gradom oko 18 časova prodefilovalo 115 takmičara pod maskama.

df-2013

Prvo mesto i vaučer od 10.000 dinara osvojila je grupna maska pod nazivom „Egipćani“, drugo mesto i vaučer od  4000 dinara osvojila je takođe grupna maska „Domorici“, dok je treće mesto i 4000 dinara  pripalo grupnoj maski „Vile“. Odlučeno je da se nagrade i tri ekipe koje imaju isti broj bodova i svi dele četvrto mesto, a to su maske „Zombi“, „Vile“ i maska „Grožđe“.

Vredne nagrade i pokloni uručeni su učesnicima koji su nosili maske „Zelena maska“, „Vaza“, „Štrumfeta“, „Gladijator“, „Indijanac“, „Tom i Džeri“, „Veštica“, „Muzikanti“ i „Bubamarica“.

egipcani

Za originalnu ideju, vaučerom od 500 dinara, nagrađene su maske „Kravica“, „Džef Denijels (101 dalmatinac)“. Sa 1000 dinara nagrađena je maska „Drvo“, „Snežana“ i „Strašilo“, dok je grupna maska „Papagaji“ darivana od strane sponzora Kašmir sa 2000 dinara.

Na kraju večeri, nakon predstave, nastupile su i program upotpunile tri ekipe koje su imale isti broj bodova u karaokama: Svrljiški sindikat, Đavolice i Frajlice.

Pokrovitelj festivala je Opština Svrljig a organizator Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig.

Delovi teksta preuzeti sa sajta Centra za kulturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano