Search
Close this search box.
12. PO REDU
Broj pregleda

Završen „Dečji festival“

Podeli sa prijateljima:

Maskenbalom i dečjom predstavom Gradskog pozorišta Teatar 91 iz Aleksinca sinoć je završen 12. „Dečji festival“ u Svrljigu.

zavrsen-decji

Za ova tri dana, koliko je trajao ovogodišnji Festival, mogli ste uživati u raznovrsnom i šarenolikom kulturno zabavnom programu, dečjim igrama, pesmama, recitacijama ali i osmesima dečaka i devojčica, te gromoglasnim aplauzima roditelja i ostalih posetilaca koji su vrlo često odzvanjali.

Što se tiče završne, treće večeri, program je počeo u 17,30 časova defileom pod maskama. Za ovogodišnji maskenbal prijavilo se više učesnika nego lane, tako da je gradom oko 18 časova prodefilovalo 115 takmičara pod maskama.

df-2013

Prvo mesto i vaučer od 10.000 dinara osvojila je grupna maska pod nazivom „Egipćani“, drugo mesto i vaučer od  4000 dinara osvojila je takođe grupna maska „Domorici“, dok je treće mesto i 4000 dinara  pripalo grupnoj maski „Vile“. Odlučeno je da se nagrade i tri ekipe koje imaju isti broj bodova i svi dele četvrto mesto, a to su maske „Zombi“, „Vile“ i maska „Grožđe“.

Vredne nagrade i pokloni uručeni su učesnicima koji su nosili maske „Zelena maska“, „Vaza“, „Štrumfeta“, „Gladijator“, „Indijanac“, „Tom i Džeri“, „Veštica“, „Muzikanti“ i „Bubamarica“.

egipcani

Za originalnu ideju, vaučerom od 500 dinara, nagrađene su maske „Kravica“, „Džef Denijels (101 dalmatinac)“. Sa 1000 dinara nagrađena je maska „Drvo“, „Snežana“ i „Strašilo“, dok je grupna maska „Papagaji“ darivana od strane sponzora Kašmir sa 2000 dinara.

Na kraju večeri, nakon predstave, nastupile su i program upotpunile tri ekipe koje su imale isti broj bodova u karaokama: Svrljiški sindikat, Đavolice i Frajlice.

Pokrovitelj festivala je Opština Svrljig a organizator Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig.

Delovi teksta preuzeti sa sajta Centra za kulturu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano