TAKMIČI SE 35 EKIPA
Broj pregleda

Počeo IV turnir u basketu „Svrljig 2013“

Danas sa početkom u 19 časova počeo je IV turnir u basketu „Svrljig 2013“. Ukupno se prijavilo 35 ekipa, a učešće su uzele i mlađe kategorije.

turnir-u-basketruSredstva za organizacuju turnira obezbeđena su projektom „Leto za mlade“ od strane Ministarstva omladine i sporta, a većim delom pokrovitelj je Opština Svrljig. Kao i svake, tako i ove godine organizator turnira je Centar za turizam, kulturu i sport Svrljiga.

Ukupan nagradni fond ove godine, u bruto iznosu, je nešto više od 100 000 dinara, dok su ostale robne nagrade obezbeđene preko sponzora turnira.

Za učešće na turniru prijavilo se 35 ekipa, što je evidentno više nego 2012. godine kada ih je bilo 26. Jedna od novina je da su učešće na turniru uzele i mlađe kategorije koje pohađaju školu košarke u organizaciji Kancelarije za mlade.

Marko-Mladenovic
Marko Mladenović – pomoćnik Predsednika Opštine Svrljig i opštinski većnik

Turnir je po tradiciji otvorio pomoćnik predsednika Opštine Svrljig Marko Mladenović rekavši da Opština ulazi u proces izgradnje bazena ovih dana ali i pokrivanje fiskulturne sale do kraja godine.

Prva nagrada iznosi 50.000, druga 20.000 a treća 10.000 dinara. Za najbolju domaću ekipu obezbeđena je nagrada od 10.000 dinara.

Uplata po ekipi, za seniore, bila je 1000 dinara.

Turnir su otvorile ekipe Džomber – Str Riznica i na terenu broj 2 Tajmaut – End of tajm  koji nastupaju u mlađim kategorijama.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Bravo Mare, samo napred.

Komentar

Your email address will not be published.