Search
Close this search box.
REALNI AIKIDO
Broj pregleda

Mala škola samoodbrane

Podeli sa prijateljima:

Seminar Realnog Aikidoa (mala škola samoodbrane) održava se u fiskulturnoj sali Srednje stručne škole Dušan Trivunac Dragoš u Svrljigu od 8. do 15. jula.

aikido

Seminar u organizaciji Aikido kluba Amadeus iz Niša biće organizovan u periodu od 8. do 15. jula ove godine u vremenu od 19,00 do 20,30 časova. Treninzi će se odvijati u fiskulturnoj sali Srednje škole u Svrljigu a predvodiće ih dr Zoran Milivojević (crni pojas treći dan) i Dragan Milosavljević (crni pojas prvi dan).

Seminar je besplatan a polaznici mogu biti svih uzrasta.

Realni aikido je autentična borilačka veština samoodbrane, izuzetno efikasna i primenljiva u svakodnevnim, realnim situacijama.

Tvorac ovog stila je majstor Ljubomir Vračarević, crni pojas 10. DAN , koji je izdvojio nekoliko stotina tehnika izvornog aikidoa, preoblikovao ih, odstranio elemente japanske tradicije, potencirajući upotrebnu vrednost svake tehnike. Koristeći svoja znanja i iz drugih borilačkih veština, stvorio je defanzivan, izuzetno fleksibilan sistem odbrambenih tehnika, čije su osnovne karakteristike: brzina i pravovremenost reagovanja, kontinuitet izvodjenja tehnike i potpuna završna kontrola napadača, pomoću specifičnih poluga.

Fleksibilnost tehnika, koja pojedincu omogućava da izvođenje prilagodi svojoj konstituciji i zahtevima trenutne situacije, rezultira maksimalnom efikasnošću primene realnog aikidoa.

Realni aikido je svetsku potvrdu vrednosti dobio  veoma brzom rasprostranjenošću u mnogim zemljama kao i izborom njegovog tvorca, majstora Vračarevića u Kuću slavnih, koja okuplja najveća imena svetskog sporta.

Od 2003. godine realni aikido je prva i jedina međunarodno priznata srpska borilačka veština.

Jedan komentar

  1. Sve prave borilacke vestine (ne sportovi) su nastale iz BUDO-a. Realni aikido je odstranio ne samo elemente japanske tradicije, vec i sam BUDO. To je veliki hendikep. Ko se dugo i ozbiljno bavi borilackim vestinama zna o cemu pricam. U Hall of fame (Kucu slavnih) ulaze uglavnom sportisti i treba praviti razliku izmedju sporta i borilackih vestina.
    U svakom slucaju realni aikido preporucujem samo kao sport i treba praviti VELIKU razliku izmedju njega i tradicionalnog aikidoa.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano