OTVORENI SUSRETI SELA
Broj pregleda

Niševčani pobedili u prvom susretu

U prvim ovogodišnjim Susretima sela domaća ekipa Niševac, svojim nastupom, bila je ubedljivija u odnosu na protivnike, udružene iz Guševca i Manojlice. Krajnji rezultat Niševac – Guševac/Manojlica 370:356.

susreti-sela-1

Susreti sela 2013. počeli su u znaku druženja, prijateljstva i zabave, a otvorio ih je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Želim vam zaista uspeha na predstojećim nastupima, i neka danas pobedi bolji. Inače pobeđujemo svi zato što na ovaj način održavamo tradiciju, naše selo i zadržavamo naše mlade koji su ostali u selima, rekao je Miletić na jučerašnjem otvaranju Susreta sela 2013.

susreti-sela-2

Naime, u prvom susretu sastali su se Niševac – Guševac/Manojlica. Domaćin je na domaćinski način, po tradiciji koju neguje ovo selo, dočekao goste u kočijama u centru sela Niševca, odakle su se uputili na centralni događaj, u dvorište seoske škole.

Po dolasku okupljena publika mogla je odmah da uživa u čarima sportskih disciplina. Domaćin je bio bolji na startu pobedivši u sportskom delu programa, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj i nadvlačenju konopca.

susreti-sela-2

U drugom takmičarskom delu smenjivali su se folklorni ansambli, pevači, svirači, zdravičari i imitatori. Iako su obe ekipe pripremile odlične nastupe i programe, žiri u sastavu Mirka Milosavljević (Crnoljevica), Tomica Vasić (Grbavče/Lalinac), Ivana Jovanović (Beloinje) i Slađana Milosavljević (Plužina) odlučio je da  pobednik ovog susreta bude domaćin, selo Niševac.

Sledeći susreti održavaju se 5. jula u selu Beloinje, a sastaju se Beloinje – Lalinac/Grbavče.

📣

RASPORED SUSRETA:

5. jul – Beloinje – Lalinac/Grbavče
9. jul – Plužina – Crnoljevica/Lozan
12. jul – Crnoljevica/Lozan – Beloinje
16. jul – Guševac/Manojlica – Plužina
19. jul – Lalinac/Grbavče – Niševac

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Super nastup i jedne i druge ekipe. Nisevcani su se ove godine ozbiljno pripremili.

  • Lepa manifestacija ali steta sto je ove godine posecenost manja a i sela koja ucestvuju su u manjem broju.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *