PREDSTAVLJENE CENE
Broj pregleda

Počele pripreme za ovogidšnju žetvu

Danas u sali SO Svrljig održana je prva sednica Štaba za žetvu opštine Svrljig, a glavne teme bile su predstavljanje cena kombajniranja i stanje prohodnosti atarskih puteva, odnosno prilaza do žetvenih površina. 

stab-zetve

Na današnjem zasedanju Štaba predstavnici mesnih zajednica sa teritorije Svrljiga upoznati su sa preporučenim cenama kombajniranja koje iznose 12000 dinara bez vezivanja, odnosno 14000 dinara ukoliko se slama vezuje.

Takođe, danas smo imali dogovor i oko broja kombajna koji će raditi na našem terenu ali i aktiviranju mašina sa strane, kako bi na adekvatniji način pojačali prinos i brže završili ovogodišnju žetvu, kazao je predsednik Štaba za žetvu Tomislav Vasić.

On je prisutne upoznao i sa osnovnim načelima i merama opreza prilikom predstojeće žetve. Akcenat je stavljen na formiranje operativnih mesnih štabova i neophodno čišćenje, odnosno proširenje atarskih puteve do žetvenih površina, gde god to ima potrebe.

zetvaInače, u buduće prioritet je da sve mesne zajednice naprave operativne štabove za lakše funkcionisanje i odvijanja žetve. Operativni štabovi mesnih zajednica imaće zadatak da usmere kombajnere na potezima, odnosno parcelama za kombajniranje i koordinirati do kraja žetve zajedno sa opštinskim štabom u Svrljigu.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.